Abdominoplastika

 

 

Mini i potpuna abdominoplastika 

Mnogi od nas su se u nekom periodu života „borili“ ili se trenutno „borimo“ s viškom kilograma. 

Kod žena se najčešće velike promjene u tjelesno težini događaju tijekom trudnoće. Tada dobiju određen broj kilograma koje u većini slučajeva u relativno kratkom vremenu izgube. 

Budući da tijelo unutar manje od dvije godine ima velike oscilacije težine, koža „ne stigne“ popratiti te promjene i ne stigne se dovoljno reducirati paralelno s izgubljenim kilogramima. Ova se situacija događa i u drugim slučajevima brzog mršavljenja ili gubitka velikog broja kilograma. Koža koja se nekad proširila, sada postaje višak, te na trbuhu imamo ružan podsjetnik na vrijeme borbe s viškom kilograma.

Kako ovome doskočiti?

Na žalost, koliko god vježbali i trudili se, ovaj višak kože ne može nestati, niti se koža može dovoljno “stegnuti„  te ostaje visjeti što predstavlja estetski nedostatak. Jedini način rješavanja viška kože je njeno uklanjanje kirurškim putem što predstavlja kirurški estetski zahvat zvan  abdominoplastika ili popularno „tummy tuck“.

Što je abdominoplastika?

Ovo je kirurški zahvat kojim se, u općoj anesteziji, uklanja višak kože i masnog tkiva s trbuha.

Vrste abdominoplastike – mini i potpuna

Miniabdominoplastika se  izvodi  kad je višak kože manjeg opsega te se uglavnom nalazi na području trbuha ispod pupka. U ovom slučaju liječnik može napraviti kraći i manji rez te se zateže samo taj dio trbuha.

Ako je višak kože veći ili je nastala i dijastaza mišića trbušne stijenke, radi se potpuna abdominoplastika. Ovo je mnogo veći i zahtjevniji zahvat koji u prosjeku traje 3-5 sati. Tijekom zahvata se učvršćuju  koža i mišići trbušne stijenke u predjelu  od pubične kosti, pa gotovo do rebrenih lukova.

Prije same operacije potrebno je obaviti  konzultacije s liječnikom i pregled  kojim će se  procijeniti i preporučiti vrsta abdominoplastike koja je u konkretnom slučaju optimalno rješenje.

Abdominoplastika je ozbiljan kirurški zahvat koji se izvodi u općoj anesteziji, pa treba slijediti i poštovati sve preporuke vezane za preoperativnu pripremu te postoperativni tijek kako bi rezultati bili što bolji, a oporavak što brži i efikasniji.

 

 

 

 

  • Objavljeno: 25.11.2021, 14:05h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS