BLEFAROPLASTIKA

 

 

Korekcija očnih kapaka

Poznato je da naša koža s godinama gubi svoju teksturu i elastičnost. To je posebno izraženo u području očnih kapaka gdje je i inače koža najtanja. Stoga se na kapcima pojavljuje višak kože u obliku vrećica, masnih jastučića i nabora. Sve te promjene rezultiraju „zatvorenim„ pogledom, a lice poprimi „notu„ starosti i kroničnog umora.

Jedan od najčešćih korektivnih zahvata u estetskoj kirurgiji

Blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka je jedan od najčešćih korektivnih zahvata u estetskoj kirurgiji. Obično se izvodi u lokalnoj anesteziji i njime se uklanja višak kože u obliku kožnih nabora te masni jastučići ispod očiju. Sve se izvodi po unaprijed izmjerenom i iscrtanom obliku koji je usklađen s ostalim konturama lica, a kojeg određuje kirurg u dogovoru s pacijentom. Preoperativno se preporuča ne uzimati lijekove iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetil-salicilnu kiselinu (Andol, Acisal, Aspirin) da bi se izbjeglo neželjeno pojačano i prolongirano krvarenje. Ukoliko pacijenti troše antikoagulantnu terapiju po preporuci liječnika, moraju preoperativno obaviti pregled kod istog te se pridržavati perioperativne sheme korištenja antikoagulantne terapije koju im on preporuči.

Zahvat i oporavak

Sam zahvat se u većini slučajeva izvodi u lokalnoj anesteziji, a traje 1-3 sata ovisno o tome korigiraju li se samo gornji ili donji ili gornji i donji kapci. Kod blefaroplastike gornjih kapaka operativni rez se nalazi unutar prirodnog nabora kapka zbog čega je minimalno vidljiv. Masni jastučići se reduciraju, a višak kože uklanja. Fini šavovi rezultiraju diskretnim, gotovo neprimjetnim ožiljcima nakon cijeljenja.

Neposredno nakon zahvata pacijent ostaje kratko vrijeme u Poliklinici pod medicinskim nadzorom, a potom se  uz pratnju otpušta na kućno liječenje.

Tijekom prva 24 postoperativna sata preporučuje se mirovanje u polusjedećem položaju i korištenje hladnih obloga. Šavovi se odstranjuju sedmi postoperativni dan, a povratak svakodnevnim aktivnostima slijedi 10-14 dana nakon zahvata.

Zahvate blefaroplastike u našem centru izvode renomirani plastični kirurzi - prof. dr. sc. K. Bulić iz KBC-a Zagreb i doc. dr. sc. D. Cikojević iz KB Split.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 27.06.2022, 13:45h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS