HYALUBRIX

 

 

Za lakše kretnje u zglobovima

Naše tijelo možemo doživljavati kao dobro „podmazan stroj“ koji nas služi cijeli život. Kako bi bilo zdravo i funkcionalno, neophodna je stalna usklađenost i kooperabilnost različitih sustava organa – živčanog koji šalje informacije i sve kontrolira, probavnog koji nam osigurava energiju, lokomotornog koji nam služi za kretanje i dr.

Kosti, živci i mišići su uključeni u složeni proces kretanja. Važnu ulogu pritom imaju zglobovi. Za lakše kretnje u zglobovima je odgovorna sinovijalna tekućinua koja djeluje kao svojevrsno ulje ili mast koja ih stalno podmazuje. Naime, naši zglobovi su mjesta gdje se dodiruju dvije kosti i da nema ove tekućine dolazilo bi do velikog trenja, a kretanje bi bilo bolno, gotovo nemoguće. Dakle, ova tekućina štiti kosti zglobova od preranog trošenja. Sastavni dio  tekućine je hijaluronska kiselina koja pomaže naše tijelo održati mladim i vitalnim.

Zamjena za hijaluronsku kiselinu

Prirodni proces starenja ( degeneracija )  kao i različiti patološki procesi ( osteoartritis ) reduciraju kretnje u zglobu, među ostalim, i zbog  smanjivanja količine sinovijalne tekućine u njemu.

Zahvaljujući modernoj medicini, ova se tekućina može nadomjestiti različitim preparatima čime se poboljšava pokretljivost zgloba, smanjuje bol u zglobovima i vraća vitalnost lokomotornom sustavu.

Jednostavan način za „podmazivanje zglobova“ je injekcija Hyalubrixa. Ovo je djelotvoran suplement koji sadrži različitu koncentraciju hijaluronske kiseline, slične onoj koja se s godinama reducira u našoj hrskavici i sinovijalnoj tekućini. Primjenom iste se regenerira zglob.

Tko može biti kandidat?

Kao što smo već napisali, naši zglobovi se „troše“ tijekom života. Tijelo raste i razvija se do 25. godine nakon čega započinju različite degenerativne promjene na zglobovima. Mnogi ne osjećaju posljedice starenja prije 60. godine, ali tada svi počinjemo osjećati ozbiljnije poteškoće sa zglobovima.

Ako osjećate bolove u zglobovima, dobro je javiti se liječniku koji će pregledom utvrditi o što je posrijedi. Ako je u pitanju degenerativni proces uslijed kojeg je oštećena hrskavica zgloba te reducirana količina sinovijalne tekućine u njemu, može se preporučiti terapija Hyalubrixom.

Dakle, kandidati mogu biti osobe starije i mlađe životne dobi koje imaju poteškoća sa zglobovima ( bolovi, ograničene kretnje ). Ipak, bitno je prvo otići na pregled kod liječnika specijalista koji će utvrditi točan uzrok boli u zglobovima i prema tome odrediti terapiju koja će najbolje ublažiti navedene tegobe .

Hyalubrix pomaže i sportašima

Ova terapija nije namijenjena samo starijim osobama s degenerativnim promjenama u zglobovima, već može biti od velike pomoći i mladima, posebno aktivnim i profesionalnim sportašima. Dakle, osim za pomoć pri olakšavanju smetnji nastalih od starenja i prirodnog gubitka hijaluronske kiseline, ovaj se preparat može koristiti i u terapijske svrhe nakon različitih ozljeda. Naime, apliciranje hijaluronske kiseline pokazalo se odličnim načinom ubrzavanja oporavka i sniranja raznih ozljeda, trauma te određenih sistemskih bolesti koje oštećuju zglobove. Terapija se pokazala posebno uspješnom kod ozljede koljena, jer je ono zglob koji se najviše „troši“  tijekom života i najveći broj ljudi ima problema upravo s koljenima. Aplikacijom ovog preparata potiče se cijeljenje ozljede, obnavlja se hrskavica te se zglob štiti od daljnjih ozljeda i oštećenja. Ovo je vrlo čest tretman kod aktivnih sportaša koji su skloni ozljedama zglobova – posebno koljena i gležnja.

Javite se u naš centar te brzo dođite na red na konzultacije kod vrhunskih specijalista koji će Vam odrediti najbolju terapiju kojom ćete brzo riješiti sve poteškoće. Imamo brojne tretmane kojima ćete zaliječiti i ojačati svoje tijelo kako bi  što duže bilo zdravo i vitalno. Uz pomoć naših stručnjaka zaboravite na bol i uživajte u životu.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 02.02.2022, 10:15h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS