SMANJENJE GRUDI

 

 

Redukcijska mamoplastika

Veličina, oblik i proporcija ženskih grudi u značajnoj mjeri djeluju na percepciju vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti.

Velike grudi ne predstavljaju samo estetski već i funkcionalni problem. Mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, kompromitirati disanje zbog pritiska te stvarati poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima i tjelovježbi.

Odstranjivanje viška tkiva grudi 

Kirurško smanjenje ili redukcijska mamoplastika podrazumijeva odstranjivanje viška tkiva grudi te kože i masnog tkiva. Postupak također uključuje preoblikovanje i korekciju položaja bradavica kako bi se osigurao lijep i prirodan izgled, a "nove" grudi savršeno uklopile s ostalim tjelesnim proporcijama.

Kandidatkinje za navedene operacije su žene koje nisu zadovoljne izgledom svojih prevelikih grudi i koje zbog njih imaju zdravstvene poteškoće ( loše držanje, bolovi u vratu i leđima, problemi s disanjem, iritacija kože u predjelu ispod i oko grudi zbog trenja s grudnjakom koji se uslijed težine grudi "ureže" u kožu. Prevelike grudi  također narušavaju samopouzdanje žena, jer često podrazumijevaju komplekse zbog izgleda.

Operacija smanjenja grudi

Sam zahvat se izvodi u općoj anesteziji i u prosjeku traje 2.5 do 3.5 sata. Tehnički je zahtjevniji od operacije povećanja grudi, a tehnika izvođenja ovisi o preoperativnom procjeni operatera i specifičnostima svake pojedine pacijentice. Dakle, u većini slučajeva se odstranjuje višak kože, masnog tkiva i tkiva dojke, a često je potrebno korigirati položaj bradavica i areola kako bi se postigao simetričan izgled dojki. Na kraju operacije rezovi se zatvaraju finim šavovima koji se nalaze ispod kože. Ti šavovi su resorptivni ( sami se razgrađuju ), a pacijentice nakon operacije, po preporuci kirurga, kroz nekoliko tjedana nose kompresivne grudnjake koji će reducirati otok tkiva i pospješiti oporavak.

Lagane fizičke aktivnosti su dozvoljene već nakon par dana, a intenzivna aktivnost i tjelovježba tek nakon par tjedana kad operater procijeni da je proces cijeljenja završen.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 20.04.2022, 10:26h
GLAUKOM

Tihi kradljivac vida

Glaukom ili „tihi ubojica vida“ je bolest propadanja vidnog živca i živčanih vlakana mrežnice. On je poslije sive mrene najčešći uzrok sljepoće u svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije čak 4 posto stanovništva (65 milijuna ljudi u svijetu) boluje od glaukoma.

Ova bolest može se javiti u svim dobnim skupinama, ali najčešća je u starosti. Glaukom zovu „tihim ubojicom vida“ zato što osobe koje obole od njega u početku nemaju nikakvih simptoma koji bi upućivali da se nešto loše događa. Najčešće se javlja istovremeno u oba oka, ali u jednom je izraženiji.  

OPŠIRNIJE  
SMANJENJE GRUDI

Redukcijska mamoplastika

Veličina, oblik i proporcija ženskih grudi u značajnoj mjeri djeluju na percepciju vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti.

Velike grudi ne predstavljaju samo estetski već i funkcionalni problem. Mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, kompromitirati disanje zbog pritiska te stvarati poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima i tjelovježbi.

OPŠIRNIJE  
OTOKLIZA

Estetska korekcija odstojećih ušiju

Riječ je o plastično-rekonstruktivnom zahvatu kojim se rješava odstojeća uška ili otapostaza.

Otapostaza je prirođena nepravilnost kod koje uške odstoje od ravnine glave više nego što je uobičajeno. Kako razvoj vanjskog uha nije povezan s razvojem srednjeg i unutarnjeg, obično ne postoje udruženi poremećaji sluha. 

OPŠIRNIJE  
Višak kože na trbuhu nakon mršavljenja

Abdominoplastika 

Naša su tijela svojevrstan „zapis“ naših života, odraz su svega što smo godinama unosili u organizam ( hrana, piće, pušenje i dr. ) i načina na koji smo živjeli ( dovoljno kretanja i bavljenje sportom ili sjedilački način života i dr. ). 

Nadalje, genetska predispozicija i neka posebna funkcionalna ( trudnoća ) ili patološka stanja ostavljaju tragove „izvana“ ili „iznutra“. Ove druge možda ne vidimo, ali oni također „odrade„ svoj udio. 

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS