SMANJENJE GRUDI

 

 

Redukcijska mamoplastika

Veličina, oblik i proporcija ženskih grudi u značajnoj mjeri djeluju na percepciju vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti.

Velike grudi ne predstavljaju samo estetski već i funkcionalni problem. Mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, kompromitirati disanje zbog pritiska te stvarati poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima i tjelovježbi.

Odstranjivanje viška tkiva grudi 

Kirurško smanjenje ili redukcijska mamoplastika podrazumijeva odstranjivanje viška tkiva grudi te kože i masnog tkiva. Postupak također uključuje preoblikovanje i korekciju položaja bradavica kako bi se osigurao lijep i prirodan izgled, a "nove" grudi savršeno uklopile s ostalim tjelesnim proporcijama.

Kandidatkinje za navedene operacije su žene koje nisu zadovoljne izgledom svojih prevelikih grudi i koje zbog njih imaju zdravstvene poteškoće ( loše držanje, bolovi u vratu i leđima, problemi s disanjem, iritacija kože u predjelu ispod i oko grudi zbog trenja s grudnjakom koji se uslijed težine grudi "ureže" u kožu. Prevelike grudi  također narušavaju samopouzdanje žena, jer često podrazumijevaju komplekse zbog izgleda.

Operacija smanjenja grudi

Sam zahvat se izvodi u općoj anesteziji i u prosjeku traje 2.5 do 3.5 sata. Tehnički je zahtjevniji od operacije povećanja grudi, a tehnika izvođenja ovisi o preoperativnom procjeni operatera i specifičnostima svake pojedine pacijentice. Dakle, u većini slučajeva se odstranjuje višak kože, masnog tkiva i tkiva dojke, a često je potrebno korigirati položaj bradavica i areola kako bi se postigao simetričan izgled dojki. Na kraju operacije rezovi se zatvaraju finim šavovima koji se nalaze ispod kože. Ti šavovi su resorptivni ( sami se razgrađuju ), a pacijentice nakon operacije, po preporuci kirurga, kroz nekoliko tjedana nose kompresivne grudnjake koji će reducirati otok tkiva i pospješiti oporavak.

Lagane fizičke aktivnosti su dozvoljene već nakon par dana, a intenzivna aktivnost i tjelovježba tek nakon par tjedana kad operater procijeni da je proces cijeljenja završen.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 20.04.2022, 10:26h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS