ABDOMINOPLASTIKA

 

 

Korekcija trbušne stijenke 

Ako imate višak kože i masnog tkiva u predjelu trbušne stijenke koji ne uspijevate „riješiti„ dijetalnom prehranom, ni tjelovježbom, potencijalni ste kandidat za abdominoplastiku.

Višestruke trudnoće, naglo povećanje tjelesne mase ili gubitak velikog broja kilograma u relativno kratkom periodu mogu rezultirati tvrdokornim nakupinama masnog tkiva i viškom kože u predjelu trbuha. Osim što navedeno može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, može rezultirati zdravstvenim poteškoćama.

Vrste abdominoplastike

Abdominoplastika je kirurški postupak uklanjanja viška kože i potkožnog masnog tkiva, sa ili bez zatezanja mišića trbušne stijenke. Rezultat je ravnija i napetija te estetski prihvatljivija trbušna stijenka.

MINIABDOMINOPLASTIKA - odstranjivanje viška kože i potkožnog masnog tkiva u predjelu trbušne stijenke

TUMMY TUCK ili VELIKA ABDOMINOPLASTIKA - odstranjivanje viška kože i potkožnog masnog tkiva uz fiksaciju, tj. učvršćivanje mišićne trbušne stijenke. Strije (ukoliko postoje) se mogu ukloniti kada su ograničene na područje resekcije te se uklanjaju zajedno s viškom kože.

Zahvat abdominoplastike

Abdominoplastika se izvodi u općoj anesteziji te, shodno tome, zahtijeva preoperativnu pripremu pacijenta i pregled anesteziologa koji na temelju vaših laboratorijskih nalaza, EKG-a (ev. nalaza interniste ili drugog liječnika specijaliste) te na temelju vašeg općeg kliničkog stanja određuje jeste li kandidat za operaciju u općoj anesteziji. Ukoliko jeste, objasnit će vam cijeli perioperativni postupak i dati upute kojih se morate pridržavati kako bi operacija i postoperativni period protekli uredno.

U našem centru zahvate abdominoplastike radi jedan od najpoznatijih plastičnih kirurga u Hrvatskoj i šire - prof.dr.sc. Krešimir Bulić iz KBC-a Zagreb.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 16.05.2023, 15:30h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS