AUGMENTACIJSKA MAMOPLASTIKA

 

 

Operativni zahvat povećanja grudi 

Augmentacijska mamoplastika je operativni zahvat povećanja grudi ugradnjom silikonskih implantata.

Zahvat se obično izvodi kod žena koje smatraju da imaju premale ili obješene dojke. Vrši se u općoj anesteziji i traje 1.5 - 2 sata.

  

Vrsta, veličina i oblik implantata

Nakon prvog pregleda kod našeg plastičnog kirurga, pacijentice u dogovoru s njim, a u skladu sa svojim željama i fizičkim predispozicijama biraju vrstu, veličinu i oblik implantata. Isti se može plasirati ispod žljezdanog tkiva ili prsnog mišića što ovisi o veličini i strukturi žljezdanog tkiva, kvaliteti kože i potkožnog tkiva te jačini i kvaliteti samog prsnog mišića.

Preoperativna obrada

Nakon prvog pregleda kod plastičnog kirurga slijedi dogovor oko termina planirane operacije i perioperativnog protokola. Preoperativna obrada uključuje laboratorijske pretrage, EKG, eventualno RTG srca i pluća ( za starije od 40 god) i pregled našeg anesteziologa. Internistički ili drugi specijalistički pregled je nužan ukoliko pacijentica inače boluje od neke kronične bolesti te se redovito kontrolira po internisti ili drugom liječniku specijalisti. Neophodno je, dogovorno s liječnikom koji ih je preporučio, preoperativno izostaviti lijekove koji bi mogli pojačati krvarenje tijekom ili nakon operativnog zahvata. Pacijentice koje koriste peroralne kontraceptive bi se trebale konzultirati sa svojim ginekologom u svezi privremene perioperativne obustave uzimanja kontraceptiva. Također se preporuča dva tjedna prije zahvata ne trošiti lijekove koji sadrže acetil-salicilnu kiselinu (Andol, Aspirin, Acisal) te reducirati ili prekinuti pušenje barem desetak dana prije operacije. U slučaju prehlade, gripe i slično, dužni ste obavijestiti liječnika.

Nakon operacije

Neposredno nakon operacije pacijent se budi iz anestezije i smješta u sobu za buđenje (recovery room). U njoj provodi ostatak dana pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i uz monitoriranje vitalnih funkcija. Tu se primjenjuje simptomatska terapija (analgetici, antiemetici, infuzije,…) da bi se navečer, nakon što liječnik procijeni da je pacijent u potpunosti budan, respiratorno i hemodinamski stabilan, u pratnji otpustio na kućno liječenje uz preporuku daljnje terapije i narednih kontrola.

Drenovi se odstranjuju drugi ili treći postoperativni dan, a grudnjak/ steznik nosi narednih 4-6 tjedana.

Operativne zahvate povećavanja grudi ugradnjom silikonskih implantata u našem centru obavlja poznati plastični kirurg, prof. dr. sc. Krešimir Bulić iz KBC-a Zagreb.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 12.08.2022, 11:38h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS