KAKO OSVJEŽITI POGLED

 

 

Blefaroplastika

Kirurška korekcija očnih kapaka je estetska operacija kojom se uklanja višak kože i/ili masnog tkiva s područja gornjih i donjih kapaka. 

Riječ je o vrlo efektnoj operaciji pomlađivanja i uljepšavanja, a rezultati su odmah vidljivi. Nakon blefaroplastike osobe izgledaju mlađe i odmornije, a podizanje kapaka „otvara„ pogled i čini ga svježijim.

Naime, umor, stres i godine ostave trag na našoj koži. Tamni i trajni podočnjaci te višak kože iznad i ispod očiju mogu narušiti estetiku lica. Nerijetko je za višak kože oko očiju ili pak „napuhane„ očne vjeđe zaslužna genetika.

Operacijski zahvat

U svakom slučaju blefaroplastika ili kirurška korekcija kapaka je individualni operacijski zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Kod korekcije gornjih kapaka operativni rez se izvodi u naborima kože gornjeg kapka te se kroz njega odstranjuje višak kože i masnog tkiva. Kod operacije donjeg kapka operativni rez je neposredno ispod linije trepavica te se i kroz njega odstranjuje višak kože i masnog tkiva ili se ta mast preraspodjeljuje.

Na kraju operacije zašiveni rez se zaštiti flasterima (steristrip) koji se odstranjuju nakon pet dana, a konci se odstranjuju sedmi dan.

U našem centru blefaroplastiku izvode poznati plastični kirurzi - prof. dr. sc. Krešimir Bulić iz KBC-a Zagreb i doc. dr. sc. Draško Cikojević iz KBC-a Split.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 01.03.2023, 13:20h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS