BLEFAROPLASTIKA

 

 

Kirurška korekcija očnih kapaka 

Blefaroplastika je kiruški zahvat kojim se korigiraju spušteni očni kapci i uklanjaju nakupine tkiva ispod očiju (tzv. „kesice„).To je jedan od najčešćih estetskih zahvata pomoću kojeg se i u zrelim  godinama može zadržati vedar, svjež i odmoran pogled.

Višak kože na kapcima

Spušteni gornji kapci i/ili pojava viška kože ispod donjih vjeđa (tzv. „kesice„) se podjednako javljaju kod oba spola. Pacijenti su obično nezadovoljni izgledom svojih očiju zbog izraženih fizičkih promjena na kapcima koje su posljedica gubitka elasticiteta kože i njenog „opuštanja„. Kod velikog broja pacijenata su posrijedi i funkcionalne poteškoće, jer višak kože na kapcima u znatnoj mjeri sužava vidno polje i kompromitira vid. Osim prirodnog procesa starenja uzroci fizičkih promjena na kapcima mogu biti različite bolesti, poremećaji štitnjače, traume,...

Kirurški postupak

Kirurški zahvat korekcije kapaka se u većini slučajeva izvodi u lokalnoj anesteziji te s tim u svezi nije indicirana posebna priprema pacijenta. Obično se sugerira prestanak ili redukcija pušenja kod pušača zbog poboljšanja mikrocirkulacije i zacjeljivanja. Također se, dogovorno s liječnikom, preoperativno izostavlja antikoagulantna terapija ili lijekovi koji mogu imati utjecaja na zgrušavanje krvi (npr. nesteroidni antireumatici poput Voltarena i sl, zatim Andol, Aspirin,...).

Postoperativno se preporuča povišeno uzglavlje te izbjegavanje izlaganja jakom suncu, vjetru, prašini.

Šavovi se odstranjuju peti dan nakon operacije. Komplikacije su rijetke, ali se ponekad može javiti privremena suhoća očiju ili produljeni period suzenja i preosjetljivosti očiju.

U našem centru kirurške zahvate korekcije očnih kapaka izvode vrhunski plastični kirurzi s dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem zadovoljnih pacijenata - prof.dr. sc. Krešimir Bulić i doc.dr.sc. Draško Cikojević. 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 03.11.2023, 09:29h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS