HIJALURONSKI FILERI I VISTABEL

 

 

Za svjež i mladenački izgled 

Najpopularniji anti-age tretman ili najtraženija metoda pomlađivanja danas koja podrazumijeva jednostavnu aplikaciju, a rezultira izvrsnim rezultatima.

 

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je polisaharid (ugljikohidrat) koji ima izrazitu sposobnost vezanja vode te je nužna za hidrataciju i regeneraciju kože i očuvanje njene mladolikosti. Prirodno se nalazi u našem tijelu, a u većim količinama se nalazi između stanica kože. Također stimulira brže zacjeljivanje i regeneraciju kože. S godinama se smanjuje količina naše vlastite hijaluronske kiseline, pa koža gubi hidrataciju i elastičnost, postaje suha, bez sjaja, a pojavljuju se bore i areali obješene kože, naročito oko očiju i usta.

Dermalni fileri prestižne linije Juvederm

Nedostatak vlastite hijaluronske kiseline se može uspješno nadomjestiti hijaluronskom kiselinom iz hijaluronskih dermalnih filera. Ista popunjava bore i volumen kože, redefinira crte lica i vraća svjež mladenački izgled. U našem centru koristimo dermalne filere prestižne linije Juvederm ( Volift, Volbella, Voluma), a primjenjuju ih vrhunski plastični kirurzi, prof.dr.sc. K. Bulić iz KBC-a Zagreb i doc.dr.sc. D. Cikojević iz KBC-a Split.

Vistabel je purificirani (pročišćeni) protein proizveden iz nekoliko sojeva bakterija roda Clostridium, prvenstveno Clostridium botulinum, a primjenjuje se za „izglađivanje“ bora koje se s godinama pojavljuju na pojedinim dijelovima lica kao posljedica mimike, tj. opetovanog kontrahiranja mišića. Vistabel se veže za presinaptičke neurone i sprečava oslobađanje neurotransmitora acetilkolina u neuromuskularnu spojnicu uslijed čega dolazi do opuštanja mišića. Upravo na taj način (relaksacija mišića) dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka bora na licu. Vistabel nema efekta na osjetilne živce, a djeluje samo na one mišiće u koje se ubrizgava, dok ostali ostaju u normalnoj funkciji. Vistabel počinje djelovati 3-5 dana nakon tretmana, a učinak mu traje 3-6 mjeseci. Tretman se može ponavljati.

Korištenje Vistabela

Pomoću Vistabela se uspješno uklanjaju bore (smijalice i mrštilice), a često se koristi i za spuštanje gornje usne kod pacijenata kod kojih se pri smijanju previše vidi zubno meso (tzv. gummy smile).

U našem centru Vistabel terapiju bora lica primjenjuje prof.dr.sc. K.Bulić, poznati plastični kirurg iz KBC-a Zagreb.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 24.08.2022, 09:25h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS