Kako osvježiti pogled?

 

 

Blefaroplastika

Lice je najbolji pokazatelj kako je netko živio. Sunce, prehrana, alkohol, cigarete, stres, ali i smijeh, sve se to može očitati iz naše kože i naših bora.

Bore će otkriti jesmo li dane provodili šibani vjetrom i suncem ili smo na vrijeme počeli s njegom i zaštitom kože.

 

Ipak, postoje neke stvari na koje, na žalost, ne možemo utjecati, a to je genetika. Često i ona umiješa prste i onda nam njega lica može samo donekle pomoći kako bismo ublažili trag vremena. Ovo je primjerice slučaj sa spuštenim kapcima i naglašenim i otečenim podočnjacima.

Dakle, bez obzira koliko godina imali i kako njegovali lice, ako u obitelji imamo genetsku predispoziciju za „pufaste“ podočnjake i spuštene kapke nikakve kreme i tretmani ovoga svijeta neće nam pomoći osim estetske korekcije kapaka – blefaroplastike.

Što je blefaroplastika?

Ovo je estetski kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva s gornjih i donjih kapaka čime se postiže svjež, mladenački i prirodan izgled.

Naime, s godinama koža gubi hijaluron i kolagen, koji joj daju čvrstoću, te se počinje opuštati. Ovo je možda najuočljivije na licu i to upravo u predjelu oko očiju gdje je koža najtanja i najosjetljivija.

Sve ovo dovodi do spuštanja gornjih kapaka ili otečenog izgleda donjih kapaka te izraženih podočnjaka, zbog čega osoba izgleda umornije i starije. Ovo se može ispraviti jednostavnim estetskim zahvatom u lokalnoj anesteziji nakon kojega oporavak traje dosta kratko.

Korekcija gornjih kapaka

U slučaju da se netko odluči na korekciju gornjih kapaka, odstranjuje se višak masnog tkiva kao i višak kože. Rez se radi iznad ruba kapka u pregibu oka kako se poslije ne bi vidio ožiljak. Liječnik svakoj osobi pristupa individualno te zahvat prilagođava samoj strukturi kapka i oka osobe kako bi se postigao što bolji i prirodniji izgled.

Korekcija donjih kapaka

Ovaj zahvat je rjeđi nego korekcija gornjih kapaka. U ovom se zahvatu također uklanja masno tkivo kako bi se postigao zaglađen i svježiji izgled, a rez se može napraviti na tri načina – unutar kapka, na vanjskom rubu donjeg kapka ili ispod trepavica. Liječnik će, u dogovoru s osobom i na temelju oblika oka i kapka odlučiti kakav je rez najbolji, a sve sa željom da poslije ne ostaje ožiljak.

Tko su kandidati za ovaj zahvat?

Svaka punoljetna osoba, bez obzira na dob i spol, a koja smatra da ima problema sa spuštenim kapcima, može biti kandidat za zahvat podizanja očnih kapaka. Svi oni kojima se koža na vjeđama spustila i koja je izgubila elasticitet ili koji nisu zadovoljni izgledom očnih kapaka mogu se javiti liječnicima i dogovoriti zahvat. Ako su kapci spušteni, s vremenom postoji opasnost da se počnu spuštati još i više što može dovesti ne samo do estetskih problema, već i do problema s vidom jer se smanjuje vidno polje.

Oporavak je brz

Inače, ovo je postupak koji se, kako smo naveli u većini slučajeva radi u lokalnoj anesteziji i traje oko 1,5 do 2 sata. Nakon što je operacija završila, pacijent još neko vrijeme (obično sat / dva nakon lokalne anestezije) ostaje u klinici te se istoga dana otpušta na kućnu njegu.

Na operirano područje potrebno je stavljati hladne obloge te antibiotsku mast. Na posao se može vratiti tjedan dana nakon operacije, odnosno nakon što se skinu šavovi.

Koliko traju učinci ovog zahvata?

Trajnost ovog zahvata ovisi o tipu kože, elastičnosti, godinama i brojnim drugim faktorima. Ipak, bitno je naglasiti da će osoba, koja se odluči na ovaj postupak, biti „mirna“ duže vrijeme te da će nakon zahvata opet imati bistar, pomlađen i svjež izgled lica.

 

 

 

  • Objavljeno: 17.05.2021, 14:50h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS