Kako osvježiti pogled?

 

 

Blefaroplastika

Lice je najbolji pokazatelj kako je netko živio. Sunce, prehrana, alkohol, cigarete, stres, ali i smijeh, sve se to može očitati iz naše kože i naših bora.

Bore će otkriti jesmo li dane provodili šibani vjetrom i suncem ili smo na vrijeme počeli s njegom i zaštitom kože.

 

Ipak, postoje neke stvari na koje, na žalost, ne možemo utjecati, a to je genetika. Često i ona umiješa prste i onda nam njega lica može samo donekle pomoći kako bismo ublažili trag vremena. Ovo je primjerice slučaj sa spuštenim kapcima i naglašenim i otečenim podočnjacima.

Dakle, bez obzira koliko godina imali i kako njegovali lice, ako u obitelji imamo genetsku predispoziciju za „pufaste“ podočnjake i spuštene kapke nikakve kreme i tretmani ovoga svijeta neće nam pomoći osim estetske korekcije kapaka – blefaroplastike.

Što je blefaroplastika?

Ovo je estetski kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva s gornjih i donjih kapaka čime se postiže svjež, mladenački i prirodan izgled.

Naime, s godinama koža gubi hijaluron i kolagen, koji joj daju čvrstoću, te se počinje opuštati. Ovo je možda najuočljivije na licu i to upravo u predjelu oko očiju gdje je koža najtanja i najosjetljivija.

Sve ovo dovodi do spuštanja gornjih kapaka ili otečenog izgleda donjih kapaka te izraženih podočnjaka, zbog čega osoba izgleda umornije i starije. Ovo se može ispraviti jednostavnim estetskim zahvatom u lokalnoj anesteziji nakon kojega oporavak traje dosta kratko.

Korekcija gornjih kapaka

U slučaju da se netko odluči na korekciju gornjih kapaka, odstranjuje se višak masnog tkiva kao i višak kože. Rez se radi iznad ruba kapka u pregibu oka kako se poslije ne bi vidio ožiljak. Liječnik svakoj osobi pristupa individualno te zahvat prilagođava samoj strukturi kapka i oka osobe kako bi se postigao što bolji i prirodniji izgled.

Korekcija donjih kapaka

Ovaj zahvat je rjeđi nego korekcija gornjih kapaka. U ovom se zahvatu također uklanja masno tkivo kako bi se postigao zaglađen i svježiji izgled, a rez se može napraviti na tri načina – unutar kapka, na vanjskom rubu donjeg kapka ili ispod trepavica. Liječnik će, u dogovoru s osobom i na temelju oblika oka i kapka odlučiti kakav je rez najbolji, a sve sa željom da poslije ne ostaje ožiljak.

Tko su kandidati za ovaj zahvat?

Svaka punoljetna osoba, bez obzira na dob i spol, a koja smatra da ima problema sa spuštenim kapcima, može biti kandidat za zahvat podizanja očnih kapaka. Svi oni kojima se koža na vjeđama spustila i koja je izgubila elasticitet ili koji nisu zadovoljni izgledom očnih kapaka mogu se javiti liječnicima i dogovoriti zahvat. Ako su kapci spušteni, s vremenom postoji opasnost da se počnu spuštati još i više što može dovesti ne samo do estetskih problema, već i do problema s vidom jer se smanjuje vidno polje.

Oporavak je brz

Inače, ovo je postupak koji se, kako smo naveli u većini slučajeva radi u lokalnoj anesteziji i traje oko 1,5 do 2 sata. Nakon što je operacija završila, pacijent još neko vrijeme (obično sat / dva nakon lokalne anestezije) ostaje u klinici te se istoga dana otpušta na kućnu njegu.

Na operirano područje potrebno je stavljati hladne obloge te antibiotsku mast. Na posao se može vratiti tjedan dana nakon operacije, odnosno nakon što se skinu šavovi.

Koliko traju učinci ovog zahvata?

Trajnost ovog zahvata ovisi o tipu kože, elastičnosti, godinama i brojnim drugim faktorima. Ipak, bitno je naglasiti da će osoba, koja se odluči na ovaj postupak, biti „mirna“ duže vrijeme te da će nakon zahvata opet imati bistar, pomlađen i svjež izgled lica.

 

 

 

  • Objavljeno: 17.05.2021, 14:50h
GLAUKOM

Tihi kradljivac vida

Glaukom ili „tihi ubojica vida“ je bolest propadanja vidnog živca i živčanih vlakana mrežnice. On je poslije sive mrene najčešći uzrok sljepoće u svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije čak 4 posto stanovništva (65 milijuna ljudi u svijetu) boluje od glaukoma.

Ova bolest može se javiti u svim dobnim skupinama, ali najčešća je u starosti. Glaukom zovu „tihim ubojicom vida“ zato što osobe koje obole od njega u početku nemaju nikakvih simptoma koji bi upućivali da se nešto loše događa. Najčešće se javlja istovremeno u oba oka, ali u jednom je izraženiji.  

OPŠIRNIJE  
SMANJENJE GRUDI

Redukcijska mamoplastika

Veličina, oblik i proporcija ženskih grudi u značajnoj mjeri djeluju na percepciju vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti.

Velike grudi ne predstavljaju samo estetski već i funkcionalni problem. Mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, kompromitirati disanje zbog pritiska te stvarati poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima i tjelovježbi.

OPŠIRNIJE  
OTOKLIZA

Estetska korekcija odstojećih ušiju

Riječ je o plastično-rekonstruktivnom zahvatu kojim se rješava odstojeća uška ili otapostaza.

Otapostaza je prirođena nepravilnost kod koje uške odstoje od ravnine glave više nego što je uobičajeno. Kako razvoj vanjskog uha nije povezan s razvojem srednjeg i unutarnjeg, obično ne postoje udruženi poremećaji sluha. 

OPŠIRNIJE  
Višak kože na trbuhu nakon mršavljenja

Abdominoplastika 

Naša su tijela svojevrstan „zapis“ naših života, odraz su svega što smo godinama unosili u organizam ( hrana, piće, pušenje i dr. ) i načina na koji smo živjeli ( dovoljno kretanja i bavljenje sportom ili sjedilački način života i dr. ). 

Nadalje, genetska predispozicija i neka posebna funkcionalna ( trudnoća ) ili patološka stanja ostavljaju tragove „izvana“ ili „iznutra“. Ove druge možda ne vidimo, ali oni također „odrade„ svoj udio. 

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS