Kompletna ultrazvučna dijagnostika na jednom mjestu

 

 

Vrhunski medicinski stručnjaci i najmodernija oprema u Medicinskom centru Vodice su garancija kvalitetne ultrazvučne dijagnostike. Istu možete obaviti po narudžbi i bez čekanja, u ugodnoj atmosferi, uz apsolutnu diskreciju.

Ultrazvuk je inače neinvazivna medicinska dijagnostička metoda. Zasniva se na primjeni zvučnih valova koje emitira sonda uređaja. Valovi se usmjeravaju na dio tijela koji se promatra, a nailaskom na prepreku se odbijaju, te na ekranu stvaraju sliku promatranog organa. Ultrazvukom je moguće prikazati strukture unutarnjih (parenhimskih) organa poput jetre, gušterače, slezene, bubrega, zatim solidnih organa (dojke, štitnjača), srčanog i drugih mišića, ligamenata, tetiva...Također, ultrazvukom se može registrirati gibanje unutarnjih organa, te protok krvi u krvnim žilama ( doppler ) ili pak nazočnost slobodne tekućine (krv, izljev) i druge patološke promjene poput upalnih procesa, tumora,...

Dakle , ultrazvuk je jednostavna, bezbolna i sigurna dijagnostička metoda. Budući da ne koristi ionizirajuće zračenje, nije štetna za organizam.

Sam pregled traje od petnaestak minuta do sat vremena. Ne zahtijeva posebne pripreme osim ultrazvuka abdomena (pacijent ujutro natašte, a dan prije lagani obroci ). Nadalje, za ultrazvučni pregled prostate je nužno da pacijent ima pun mokraćni mjehur.

Tijekom pregleda pacijent obično leži na leđima ili je u bočnom položaju. Koža iznad pregledavanog dijela  tijela se prekrije manjom količinom gela kako bi se eliminirao zrak između kože i sonde.Pacijent može osjećati blagi pritisak sonde koju liječnik pomiče preko pregledavanog dijela tijela. Na zahtjev liječnika pacijent povremeno treba duboko udahnuti i zadržati dah ili pak promijeniti položaj na stolu.Ukoliko se koristi Doppler ultrazvuk, može se čuti pulsno šuštanje koje mijenja visinu tona sinhrono s protokom krvi u krvnim žilama.

U Medicinskom centru Vodice možete obaviti sveobuhvatnu ultrazvučnu dijagnostiku, a na raspolaganju su vam slijedeći medicinski stručnjaci:

-  dr. Biserka Perković, spec. radiolog OB Šibenik ( UZV dojke, abdomena, prostate, pazušne

jame i preponske regije )

- dr.sc. Ljerka Karadža Lapić, spec. ORL OB Šibenik (UZV vrata sa štitnjačom )

- dr. Luka Lončarević, spec. ortoped Spec. bolnice Biograd na Moru (UZV mišićno-koštanog

sustava, UZV dječjih kukova )

-  dr. Robert Grubišić Čabo, spec. inetrnist-kardiolog OB Šibenik (UZV srca, UZV karotida i vertebralnih arterija, te perifernih arterija i vena ruku i nogu) 

Ginekološki 2D i 3D/4D ultrazvuk obavljaju naši ginekolozi:

- dr. Vedran Grubišić Čabo, spec. ginekolog OB Šibenik

- dr. Ivo Žuvela, spec. ginekolog Doma zdravlja Zadar

 

 

  • Objavljeno: 12.12.2018, 10:08h
Ponosni smo na našeg doktora Bulića i ostale članove tima koji su sudjelovali u najsloženijem zahvatu u povijesti hrvatske medicine

Nedavno je u KBC-u Zagreb uspješno obavljen revolucionarni operativni zahvat razdvajanja sijamskih blizanki. Važna karika u timu eksperata koji su pritom sudjelovali je bio i doc. dr. Krešimir Bulić koji je suradnik Medicinskog centra Vodice.

OPŠIRNIJE  
Akcija – 30 % popusta na fizikalnu terapiju

U moderno opremljenoj zgradi sa najsuvremenijom opremom za provođenje fizikalne terapije i rehabilitacije u periodu od  15. travnja do 15. svibnja  u tijeku je akcija od 30% na tretmane fizikalne terapije.

 

OPŠIRNIJE  
Korekcija nosa

Doc.dr.sc. Draško Cikojević, specijalist otorinolaringologije i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata iza sebe ima zavidan broj uspješnih operativnih korekcija nosa i zadovoljnih pacijenata. 

OPŠIRNIJE  
Dan otvorenih vrata za plastičnu kirurgiju glave i vrata

U subotu, 23. veljače u Medicinskom centru Vodice organiziramo Dan otvorenih vrata za plastičnu kirurgiju glave i vrata.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS