Kompletna ultrazvučna dijagnostika

 

 

Vrhunski medicinski stručnjaci i najmodernija oprema u Medicinskom centru Vodice su garancija kvalitetne ultrazvučne dijagnostike. Istu možete obaviti po narudžbi i bez čekanja, u ugodnoj atmosferi, uz apsolutnu diskreciju.

Ultrazvuk je inače neinvazivna medicinska dijagnostička metoda. Zasniva se na primjeni zvučnih valova koje emitira sonda uređaja. Valovi se usmjeravaju na dio tijela koji se promatra, a nailaskom na prepreku se odbijaju, te na ekranu stvaraju sliku promatranog organa. Ultrazvukom je moguće prikazati strukture unutarnjih (parenhimskih) organa poput jetre, gušterače, slezene, bubrega, zatim solidnih organa (dojke, štitnjača), srčanog i drugih mišića, ligamenata, tetiva...Također, ultrazvukom se može registrirati gibanje unutarnjih organa, te protok krvi u krvnim žilama ( doppler ) ili pak nazočnost slobodne tekućine (krv, izljev) i druge patološke promjene poput upalnih procesa, tumora,...

Dakle , ultrazvuk je jednostavna, bezbolna i sigurna dijagnostička metoda. Budući da ne koristi ionizirajuće zračenje, nije štetna za organizam.

Sam pregled traje od petnaestak minuta do sat vremena. Ne zahtijeva posebne pripreme osim ultrazvuka abdomena (pacijent ujutro natašte, a dan prije lagani obroci ). Nadalje, za ultrazvučni pregled prostate je nužno da pacijent ima pun mokraćni mjehur.

Tijekom pregleda pacijent obično leži na leđima ili je u bočnom položaju. Koža iznad pregledavanog dijela  tijela se prekrije manjom količinom gela kako bi se eliminirao zrak između kože i sonde.Pacijent može osjećati blagi pritisak sonde koju liječnik pomiče preko pregledavanog dijela tijela. Na zahtjev liječnika pacijent povremeno treba duboko udahnuti i zadržati dah ili pak promijeniti položaj na stolu.Ukoliko se koristi Doppler ultrazvuk, može se čuti pulsno šuštanje koje mijenja visinu tona sinhrono s protokom krvi u krvnim žilama.

U Medicinskom centru Vodice možete obaviti sveobuhvatnu ultrazvučnu dijagnostiku, a na raspolaganju su vam slijedeći medicinski stručnjaci:

-  dr. Biserka Perković, spec. radiolog OB Šibenik ( UZV dojke, abdomena, prostate, pazušne

jame i preponske regije )

- dr.sc. Ljerka Karadža Lapić, spec. ORL OB Šibenik (UZV vrata sa štitnjačom )

- dr. Luka Lončarević, spec. ortoped Spec. bolnice Biograd na Moru (UZV mišićno-koštanog

sustava, UZV dječjih kukova )

-  dr. Robert Grubišić Čabo, spec. inetrnist-kardiolog OB Šibenik (UZV srca, UZV karotida i vertebralnih arterija, te perifernih arterija i vena ruku i nogu) 

Ginekološki 2D i 3D/4D ultrazvuk obavljaju naši ginekolozi:

- dr. Vedran Grubišić Čabo, spec. ginekolog OB Šibenik

- dr. Ivo Žuvela, spec. ginekolog Doma zdravlja Zadar

 

 

  • Objavljeno: 12.12.2018, 10:08h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS