Kompletna ultrazvučna dijagnostika

 

 

Vrhunski medicinski stručnjaci i najmodernija oprema u Medicinskom centru Vodice su garancija kvalitetne ultrazvučne dijagnostike. Istu možete obaviti po narudžbi i bez čekanja, u ugodnoj atmosferi, uz apsolutnu diskreciju.

Ultrazvuk je inače neinvazivna medicinska dijagnostička metoda. Zasniva se na primjeni zvučnih valova koje emitira sonda uređaja. Valovi se usmjeravaju na dio tijela koji se promatra, a nailaskom na prepreku se odbijaju, te na ekranu stvaraju sliku promatranog organa. Ultrazvukom je moguće prikazati strukture unutarnjih (parenhimskih) organa poput jetre, gušterače, slezene, bubrega, zatim solidnih organa (dojke, štitnjača), srčanog i drugih mišića, ligamenata, tetiva...Također, ultrazvukom se može registrirati gibanje unutarnjih organa, te protok krvi u krvnim žilama ( doppler ) ili pak nazočnost slobodne tekućine (krv, izljev) i druge patološke promjene poput upalnih procesa, tumora,...

Dakle , ultrazvuk je jednostavna, bezbolna i sigurna dijagnostička metoda. Budući da ne koristi ionizirajuće zračenje, nije štetna za organizam.

Sam pregled traje od petnaestak minuta do sat vremena. Ne zahtijeva posebne pripreme osim ultrazvuka abdomena (pacijent ujutro natašte, a dan prije lagani obroci ). Nadalje, za ultrazvučni pregled prostate je nužno da pacijent ima pun mokraćni mjehur.

Tijekom pregleda pacijent obično leži na leđima ili je u bočnom položaju. Koža iznad pregledavanog dijela  tijela se prekrije manjom količinom gela kako bi se eliminirao zrak između kože i sonde.Pacijent može osjećati blagi pritisak sonde koju liječnik pomiče preko pregledavanog dijela tijela. Na zahtjev liječnika pacijent povremeno treba duboko udahnuti i zadržati dah ili pak promijeniti položaj na stolu.Ukoliko se koristi Doppler ultrazvuk, može se čuti pulsno šuštanje koje mijenja visinu tona sinhrono s protokom krvi u krvnim žilama.

U Medicinskom centru Vodice možete obaviti sveobuhvatnu ultrazvučnu dijagnostiku, a na raspolaganju su vam slijedeći medicinski stručnjaci:

-  dr. Biserka Perković, spec. radiolog OB Šibenik ( UZV dojke, abdomena, prostate, pazušne

jame i preponske regije )

- dr.sc. Ljerka Karadža Lapić, spec. ORL OB Šibenik (UZV vrata sa štitnjačom )

- dr. Luka Lončarević, spec. ortoped Spec. bolnice Biograd na Moru (UZV mišićno-koštanog

sustava, UZV dječjih kukova )

-  dr. Robert Grubišić Čabo, spec. inetrnist-kardiolog OB Šibenik (UZV srca, UZV karotida i vertebralnih arterija, te perifernih arterija i vena ruku i nogu) 

Ginekološki 2D i 3D/4D ultrazvuk obavljaju naši ginekolozi:

- dr. Vedran Grubišić Čabo, spec. ginekolog OB Šibenik

- dr. Ivo Žuvela, spec. ginekolog Doma zdravlja Zadar

 

 

  • Objavljeno: 12.12.2018, 10:08h
GLAUKOM

Tihi kradljivac vida

Glaukom ili „tihi ubojica vida“ je bolest propadanja vidnog živca i živčanih vlakana mrežnice. On je poslije sive mrene najčešći uzrok sljepoće u svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije čak 4 posto stanovništva (65 milijuna ljudi u svijetu) boluje od glaukoma.

Ova bolest može se javiti u svim dobnim skupinama, ali najčešća je u starosti. Glaukom zovu „tihim ubojicom vida“ zato što osobe koje obole od njega u početku nemaju nikakvih simptoma koji bi upućivali da se nešto loše događa. Najčešće se javlja istovremeno u oba oka, ali u jednom je izraženiji.  

OPŠIRNIJE  
SMANJENJE GRUDI

Redukcijska mamoplastika

Veličina, oblik i proporcija ženskih grudi u značajnoj mjeri djeluju na percepciju vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti.

Velike grudi ne predstavljaju samo estetski već i funkcionalni problem. Mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, kompromitirati disanje zbog pritiska te stvarati poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima i tjelovježbi.

OPŠIRNIJE  
OTOKLIZA

Estetska korekcija odstojećih ušiju

Riječ je o plastično-rekonstruktivnom zahvatu kojim se rješava odstojeća uška ili otapostaza.

Otapostaza je prirođena nepravilnost kod koje uške odstoje od ravnine glave više nego što je uobičajeno. Kako razvoj vanjskog uha nije povezan s razvojem srednjeg i unutarnjeg, obično ne postoje udruženi poremećaji sluha. 

OPŠIRNIJE  
Višak kože na trbuhu nakon mršavljenja

Abdominoplastika 

Naša su tijela svojevrstan „zapis“ naših života, odraz su svega što smo godinama unosili u organizam ( hrana, piće, pušenje i dr. ) i načina na koji smo živjeli ( dovoljno kretanja i bavljenje sportom ili sjedilački način života i dr. ). 

Nadalje, genetska predispozicija i neka posebna funkcionalna ( trudnoća ) ili patološka stanja ostavljaju tragove „izvana“ ili „iznutra“. Ove druge možda ne vidimo, ali oni također „odrade„ svoj udio. 

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS