OTOKLIZA

 

 

Estetska korekcija odstojećih ušiju

Riječ je o plastično-rekonstruktivnom zahvatu kojim se rješava odstojeća uška ili otapostaza.

Otapostaza je prirođena nepravilnost kod koje uške odstoje od ravnine glave više nego što je uobičajeno. Kako razvoj vanjskog uha nije povezan s razvojem srednjeg i unutarnjeg, obično ne postoje udruženi poremećaji sluha. 

Međutim, otapostaza narušava estetiku glave i lica, a samim tim, ukoliko je izražena, može izazvati emocionalni poremećaj u djece i odraslih.

Otoplastika ili otokliza

Otapostaza se rješava jednostavnim i relativno kratkotrajnim kirurškim zahvatom koji se obično izvodi u lokalnoj anesteziji. Riječ je o otoplastici ili otoklizi.

Naime, tijekom preoperativnog pregleda kirurg provizorno određuje kut između uške i različitih orjentacijskih točaka na lubanji. Najvažniji je kut između cijele uške prema površini glave, neposredno iza uške. On obično iznosi 20 stupnjeva, a svaka vrijednost veća od 25 stupnjeva se svrstava u otapostazu.

Estetska operacija ušiju

Estetska operacija ušiju se izvodi priljubljivanjem ušne školjke glavi, a zahvat traje 1-1.5 sat.

Postoji nekoliko kirurških tehnika, a operater ih odabire nakon pregleda pacijenta, ovisno o tipu deformiteta. Operacija se izvodi modeliranjem hrskavice uha tako da se od slabo formiranih ušnih nabora i nabora hrskavice formira anatomski građena uška koja će biti bliže glavi. Operacija započinje rezom iza uha, na naboru između glave i uha, nakon čega se vanjski nabor hrskavice oblikuje. Višak kože i hrskavice se po potrebi odstranjuje, a uške se potom fiksiraju u prirodan položaj.

Po završetku se uške previju i stavi se elastični zavoj oko glave , a pacijent nakon zahvata odlazi na kućnu njegu uz preporuke ( daljnje kontrole , previjanje, odstranjivanje šavova , nošenje elastične trake ,... )

 

 

 

 

  • Objavljeno: 31.03.2022, 00:58h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS