Poslušajte svoje srce

 

 

U Medicinskom centru Vodice do 21. travnja traje akcija na sve kardiološke preglede.

 

 

Pravi je to trenutak da uz popust od 30 %  provjerite svoje zdravlje uređajima Holter EKG i Holter krvnog tlaka.

Boli vas i pritišće u prsima, preskače vam srce, guši vas i brzo se zamarate, imate omaglicu i slabost, osjećaj napuhnutosti i nelagode u želucu? Sve su to znakovi za bolest srca i razlog više da nas posjetite i obavite Holter EKG-a i Holter krvnog tlaka.

HOLTER EKG-a je kontinuirano 24-satno snimanje srčane aktivnosti. EKG Holter monitor bilježi električne signale iz srca putem nekoliko elektroda, pričvršćenih za prsni koš. Elektrode su spojene u mali uređaj veličine mobitela, pričvršćen za pojas. Od pacijenta se očekuje da tijekom „nošenja„ Holtera normalno provodi uobičajene dnevne aktivnosti. Prednost Holtera EKG-a u odnosu na običnu EKG snimku srca je u tome što tijekom 24-satnog snimanja možemo detektirati poremećaj u ritmu srca ili prokrvljenosti srčanog mišića koji se javlja rijetko i ne može se „uloviti„ običnom EKG snimkom.

Nakon 24-satnog nošenja uređaj se ukloni s pacijenta, a brojni podaci iz njegove memorije se prebacuju u računalo, te liječnik analizira zapis (minimalan i maksimalan broj otkucaja srca, aritmije, znaci slabije prokrvljenosti srčanog mišića... ) Sam pregled je bezbolan. Uređaj se nosi pričvršćen za pojas, a kako je posrijedi osjetljivi elektronički uređaj, treba izbjegavati kupanje i tuširanje.

HOLTER KRVNOG TLAKA - kontinuirano mjerenje krvnog tlaka kroz 24 sata pomoću posebno prilagođenog uređaja. Isti je programiran da tijekom dana svakih pola sata mjeri krvni tlak, a noću svaki sat. Mjerenjem krvnog tlaka u pravilnim vremenskim intervalima tijekom 24 sata liječnik dobije potpunu sliku kretanja vrijednosti krvnog tlaka u tom periodu što mu je potrebno za procjenu potrebe uvođenja terapije za povišeni krvni tlak ili modificiranja postojeće (ukoliko pacijent već troši „lijekove za tlak„). Budući da ova pretraga služi kako bismo odredili stvarne vrijednosti krvnog tlaka, pacijent mora normalno obavljati svakodnevne aktivnosti koje bi obavljao da ne nosi aparat. Jedino treba izbjegavati kupanje i tuširanje budući da je u pitanju osjetljivi elektronički uređaj.

 

 

  • Objavljeno: 03.04.2021, 08:38h
GLAUKOM

Tihi kradljivac vida

Glaukom ili „tihi ubojica vida“ je bolest propadanja vidnog živca i živčanih vlakana mrežnice. On je poslije sive mrene najčešći uzrok sljepoće u svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije čak 4 posto stanovništva (65 milijuna ljudi u svijetu) boluje od glaukoma.

Ova bolest može se javiti u svim dobnim skupinama, ali najčešća je u starosti. Glaukom zovu „tihim ubojicom vida“ zato što osobe koje obole od njega u početku nemaju nikakvih simptoma koji bi upućivali da se nešto loše događa. Najčešće se javlja istovremeno u oba oka, ali u jednom je izraženiji.  

OPŠIRNIJE  
SMANJENJE GRUDI

Redukcijska mamoplastika

Veličina, oblik i proporcija ženskih grudi u značajnoj mjeri djeluju na percepciju vlastitog tijela i osjećaj ženstvenosti.

Velike grudi ne predstavljaju samo estetski već i funkcionalni problem. Mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, kompromitirati disanje zbog pritiska te stvarati poteškoće pri svakodnevnim aktivnostima i tjelovježbi.

OPŠIRNIJE  
OTOKLIZA

Estetska korekcija odstojećih ušiju

Riječ je o plastično-rekonstruktivnom zahvatu kojim se rješava odstojeća uška ili otapostaza.

Otapostaza je prirođena nepravilnost kod koje uške odstoje od ravnine glave više nego što je uobičajeno. Kako razvoj vanjskog uha nije povezan s razvojem srednjeg i unutarnjeg, obično ne postoje udruženi poremećaji sluha. 

OPŠIRNIJE  
Višak kože na trbuhu nakon mršavljenja

Abdominoplastika 

Naša su tijela svojevrstan „zapis“ naših života, odraz su svega što smo godinama unosili u organizam ( hrana, piće, pušenje i dr. ) i načina na koji smo živjeli ( dovoljno kretanja i bavljenje sportom ili sjedilački način života i dr. ). 

Nadalje, genetska predispozicija i neka posebna funkcionalna ( trudnoća ) ili patološka stanja ostavljaju tragove „izvana“ ili „iznutra“. Ove druge možda ne vidimo, ali oni također „odrade„ svoj udio. 

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS