Poslušajte svoje srce

 

 

U Medicinskom centru Vodice do 21. travnja traje akcija na sve kardiološke preglede.

 

 

Pravi je to trenutak da uz popust od 30 %  provjerite svoje zdravlje uređajima Holter EKG i Holter krvnog tlaka.

Boli vas i pritišće u prsima, preskače vam srce, guši vas i brzo se zamarate, imate omaglicu i slabost, osjećaj napuhnutosti i nelagode u želucu? Sve su to znakovi za bolest srca i razlog više da nas posjetite i obavite Holter EKG-a i Holter krvnog tlaka.

HOLTER EKG-a je kontinuirano 24-satno snimanje srčane aktivnosti. EKG Holter monitor bilježi električne signale iz srca putem nekoliko elektroda, pričvršćenih za prsni koš. Elektrode su spojene u mali uređaj veličine mobitela, pričvršćen za pojas. Od pacijenta se očekuje da tijekom „nošenja„ Holtera normalno provodi uobičajene dnevne aktivnosti. Prednost Holtera EKG-a u odnosu na običnu EKG snimku srca je u tome što tijekom 24-satnog snimanja možemo detektirati poremećaj u ritmu srca ili prokrvljenosti srčanog mišića koji se javlja rijetko i ne može se „uloviti„ običnom EKG snimkom.

Nakon 24-satnog nošenja uređaj se ukloni s pacijenta, a brojni podaci iz njegove memorije se prebacuju u računalo, te liječnik analizira zapis (minimalan i maksimalan broj otkucaja srca, aritmije, znaci slabije prokrvljenosti srčanog mišića... ) Sam pregled je bezbolan. Uređaj se nosi pričvršćen za pojas, a kako je posrijedi osjetljivi elektronički uređaj, treba izbjegavati kupanje i tuširanje.

HOLTER KRVNOG TLAKA - kontinuirano mjerenje krvnog tlaka kroz 24 sata pomoću posebno prilagođenog uređaja. Isti je programiran da tijekom dana svakih pola sata mjeri krvni tlak, a noću svaki sat. Mjerenjem krvnog tlaka u pravilnim vremenskim intervalima tijekom 24 sata liječnik dobije potpunu sliku kretanja vrijednosti krvnog tlaka u tom periodu što mu je potrebno za procjenu potrebe uvođenja terapije za povišeni krvni tlak ili modificiranja postojeće (ukoliko pacijent već troši „lijekove za tlak„). Budući da ova pretraga služi kako bismo odredili stvarne vrijednosti krvnog tlaka, pacijent mora normalno obavljati svakodnevne aktivnosti koje bi obavljao da ne nosi aparat. Jedino treba izbjegavati kupanje i tuširanje budući da je u pitanju osjetljivi elektronički uređaj.

 

 

  • Objavljeno: 03.04.2021, 08:38h
Laserskim zrakama do bržeg ozdravljenja

Iako lasere još uvijek vežemo uz znanstvenu fantastiku, oni se već godinama upotrebljavaju u različitim granama medicine.

Koriste se za izvođenje različitih zahvata, liječenje bolnih sindroma i sl.

OPŠIRNIJE  
Iskustva naših korisnika

I.Š. (31)

Zaista sam jako zadovoljna cjelokupnim dojmom i iskustvom. 

OPŠIRNIJE  
Kako se pripremiti za operaciju?

Svaka estetska operacija zahtijeva određenu preoperativnu obradu i pripremu pacijenta, posebno ako je riječ o operaciji koja se obavlja u općoj anesteziji.

Mnogi smatraju estetske zahvate  „manje ozbiljnim“ operacijama, ali to je daleko od istine.

OPŠIRNIJE  
Moderni estetski zahvati

Brzi način života, nedovoljno kretanja, loša prehrana, stres, trudnoća, dojenje, hormonalne promjene  i drugo rezultiraju neželjenim fizičkim manifestacijama na našem tijelu od kojih su najčešći masne naslage i/ili obješena koža na trbuhu, obješene grudi, bore, otečeni podočnjaci…

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS