SAČUVAJTE ZDRAVLJE SVOJIH OČIJU

 

 

Kontrole oftalmologa

Oštar vid i bistar pogled su od neprocjenjive vrijednosti.

Zato su nužne redovite kontrole oftalmologa, jer neki zdravstveni problemi očiju započinju diskretnim simptomima ili ih neko vrijeme uopće nema. Stoga se neke dijagnoze često postave tek u kasnijem stadiju bolesti kad izlječenje praktički nije moguće. Primjer je glaukom ili povišeni očni tlak koji se opravdano naziva i „tihi ubojica", a nerijetko rezultira potpunom sljepoćom.

Brojne pretrage očiju

U našem centru, u ugodnoj atmosferi i uz najmoderniju oftalmološku opremu možete provjeriti vidnu oštrinu, odrediti dioptriju za leće i naočale, izmjeriti očni tlak, obaviti pregled zbog sive mrene te brojne druge pretrage.

Pomoću OCT-a (optička koherentna tomografija) oko se snima na mikroskopskoj razini što se koristi u dijagnostici različitih bolesti vidnog živca, žute pjege, bolesti mrežnice, dijabetičke retinopatije,...

Također, u našoj operacijskoj sali, opremljenoj najsuvremenijim oftalmološkim uređajima, a u sklopu dnevne kirurgije, možete obaviti OPERACIJE SIVE MRENE u lokalnoj anesteziji.

Obratite se s povjerenjem našim oftalmologinjama, dr. Ivani Kalauz Surać i dr. Marijani Bašić Halužan koje imaju dugogodišnje iskustvo ambulantnog rada te veliki broj operacija očne mrene i zadovoljnih pacijenata.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 05.06.2023, 15:36h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS