SKALPELOM DO RAVNOG TRBUHA

 

 

Abdominoplastika

Abdominoplastika je kirurški postupak kojim se uklanjanjem viška kože i potkožnog masnog tkiva te zatezanjem mišića trbušnog zida nastoji izravnati stijenka trbuha.

Promjene na trbušnoj stijenci se podjednako javljaju kod žena i muškaraca ovisno o dobi i tjelesnoj masi. Često se javljaju kod pretilih ljudi uslijed velikog povećanja tjelesne mase ili nakon gubitka velikog broja kilograma u kratkom periodu. Također je česta pojava nakon učestalih trudnoća.

Miniabdominoplastika i puna abdominoplastika

Abdominoplastika ili „tummy tuck„ je operativni zahvat kojim se tretiraju jako opuštena koža i mišići na trbuhu ukoliko se dijetalnom prehranom i redovitom tjelovježbom ne uspije korigirati izražena opuštenost mišića. Podrazumijeva uklanjanje veće količine obješene kože i masnog tkiva te učvršćivanje mišića cjelokupne trbušne stijenke.

Miniabdominoplastika je poštedniji operativni zahvat kojim se uklanja manja količina obješene kože i potkožnog masnog tkiva.

Operativni zahvat

Zahvat se izvodi u općoj anesteziji nakon obavljene preoperativne pripreme po preporuci anesteziologa. Traje oko 1,5 do 3 sata, ovisno o tome je li posrijedi miniabdominoplastika ili puna abdominoplastika. Kod ove druge se nerijetko radi i korekcija pupka.

Operativni rez se u većini slučajeva nalazi u području bikini zone.

Postoperativno je, kroz nekoliko tjedana, obvezno nošenje steznika po uputama operatera, a naredna dva do tri mjeseca se preporučuje izbjegavanje većih tjelesnih aktivnosti i podizanje tereta.

U našem centru operacije abdominoplastike izvodi jedan od naših najpoznatijih plastičnih kirurga – prof. dr. sc. Krešimir Bulić.

 

 

 

 

 

  • Objavljeno: 17.02.2023, 11:17h
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  
TRAKCIJA ILI „RASTEZANJE„ KRALJEŽNICE

Smanjenje pritiska na korjenove živaca

Trakcija podrazumijeva rastezanje kralježnice kontinuiranom silom s ciljem „rastezanja„ zglobova oko međukralježničkog diska. Cilj je smanjiti pritisak na sam disk i njegovu jezgru koja je protrudirala (izbočena) i pritišće ovojnicu kralježnične moždine ili živca. Postupak se izvodi na ekstenzomatu (stol za rastezanje).

OPŠIRNIJE  
BARBOTAGE RAMENA

Tretman ispiranja kalcifikata

Barbotage ramena je tehnika „ispiranja„ kalcifikata u predjelu ramenog zgloba.

Kalcificirajući tendinitis je karakteriziran nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata unutar tetiva. Period stvaranja i mirovanja kalcifikata je asimptomatski. Bolovi se javljaju u fazi razgradnje istih.

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS