Abdominoplastka je operacija kojom se odstranjuje višak kože i masnog tkiva s donjeg dijela trbuha i istovremeno učvršćuje mišićni sloj trbušne stjenke.

Idealan ste kandidat za abdominoplastiku nakon što ste izgubili višak kilograma ili vam je višak kože na trbuhu ostao nakon trudnoće. Taj problem muči mnoge koji unatoč gubitku kilograma, intenzivnom vježbanju i često idealnoj tjelesnoj težini ne mogu izgubiti višak kože u donjem dijelu trbuha, koji se može ukloniti jedino kirurškim zahvatom. Ukoliko pritom postoji i slabost trbušne stjenke ili razmaknutost trbušnih mišića, ovaj se problem može riješiti u istom zahvatu.

 

Trebam li ja mini ili punu abdominoplastiku?

Puna abdominoplastika je zahvat koji uključuje odstranjenje kože i masnog tkiva od pubičnog pregiba do pupka, ili i iznad pupka ako je potrebno. Koža iznad  razine reza se odvoji od trbušne stjenke te se povuče prema dolje i spoji s donjim dijelom reza, a pupak se preseli na odgovarajuće mjesto na trbušnoj stijenci kroz mali rez u koži. Na taj način ožiljak ostaje nisko, skriven ispod donjeg rublja. Ukoliko imate i slabost trbušne stjenke,  ona se ovim zahvatom može popraviti i time Vam dati uži struk.

Ako je višak kože i masnog tkiva ograničen na donji dio trbuha, dobra korekcija se takozvanom "mini abdominoplastikom" može postići i odstranjenjem kože i masnog tkiva samo donjeg dijela trbuha, bez potrebe za pomicanjem pupka.

 

Kako izgleda prijeoperacijski tijek?

Na pregledu ćemo razjasniti sve detalje operacije, savjetovati vas u izboru vrste operacije, upoznati s postoperacijskim protokolom i odgovoriti na sva vaša pitanja. Također ćemo  razgovarati o Vašim relevantnim dosadašnjim ili sadašnjim bolestima, lijekovima koje uzimate, a čije uzimanje možda treba promijeniti u periodu oko operacije, eventualnim alergijama na lijekove i navikama kao što je pušenje, a koje također mogu imati učinak na ishod operacije. Dobit ćete popis pretraga koje treba napraviti prije operacije.

 

Što da očekujem na dan operacije?

Na dan operacije je bitno da ne uzimate hranu barem 6 sati prije dogovorenoga vremena operacije,  ni bistre tekućine barem dva sata prije. Ukoliko utvrdimo da kod Vas postoji povećani rizik od nastanka duboke venske tromboze nogu, zamolit ćemo Vas da navratite do klinike i večer prije operacije, kako biste dobili odgovarajući lijek. Nakon operacije ćete ostati neko vrijeme u klinici dok anesteziolog ne procjeni da ste spremni za otpust, a ukoliko to bude potrebno, možete ostati u klinici do idućeg jutra.  

Pri otpustu ćete imati dren, odnosno cjevčicu na kraju spojenu s plastičnom bočicom, koja služi da se tekućina koja se nakon operacije uobičajeno nakuplja ne zadržava u Vašem tijelu, nego da se isprazni u bočice. Prije otpusta kući postavit ćemo Vam poseban steznik koji služi da spriječi nakupljanja tekućine u rani, podržava trbušnu stjenku i ubrzava zarastanje, što obično traje oko 6 tjedana.

 

Nakon operacije

Drenovi se uklanjaju na prvoj kontroli, koja je obično već 2-3 dana nakon operacije. Sedam dana nakon operacije možete se slobodno tuširati. Povratak lakšim fizičkim aktivnostima i vožnju auta možete očekivati kroz 2 tjedna, dok za teže fizičke aktivnost treba pričekati 4-6 tjedana. Savjetovat ćemo Vas da u prvih mjesec dana nakon operacije ne naprežete trbušnu stjenku i, u slučaju poteškoća s probavom,  uzimate sredstva za ublažavanje opstipacije, također kako biste izbjegli pretjerano naprezanje. Također ćemo obratiti pažnju na njegu ožiljka, kojeg je od trećeg tjedna nakon operacije potrebno svakodnevno dvaput izmasirati hidratantnom kremom.

 

Abdominoplastka
ULTRAZVUK
INFILTRACIJSKA TERAPIJA
EMNG
TERAPIJA LASEROM
TERAPIJA ULTRAZVUKOM
MAGNETOTERAPIJA
INFRACRVENE LAMPE
LIMFNA DRENAŽA
UDARNI VAL
VACUSTYLER
TRAKCIJA VRATNE I LUMBALNE KRALJEŽNICE
KRIOTERAPIJA, liječenje bradavica
Liječenje spolnih bradavica
DERMATOSKOPIJA
INTRAMUSKULARNE INJEKCIJE
INTRAVENSKI KOKTELI ANALGETIKA
TENS elektroterapija
TERAPIJSKI ULTRAZVUK
LASER
AKUPUNKTURA
EKG
ULTRAZVUK SRCA
HOLTER EKG
HOLTER KRVNOG TLAKA
ERGOMETRIJSKI TEST
COLOR DOPPLER ULTRAZVUK
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA VENA
POVEĆANJE (AUGMENTACIJA) GRUDI
SMANJENJE/PODIZANJE GRUDI
Abdominoplastka
OTOPLASTIKA (korekcija ušiju)
BLEFAROPLASTIKA
UKLANJANJE KOŽNIH TUMORA
Korekcija nosa
Postupak i vrste anestezije
OFTALMOLOGIJA I OPTOMETRIJA

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS