SMANJENJE/PODIZANJE GRUDI

 

Ukoliko je veličina vaših grudi takva da vam pričinjava funkcionalne tegobe, ili ste jednostavno nezadovoljni njihovom veličinom, dobar ste kandidat za smanjenje grudi.

Prevelike grudi mogu biti uzrok nezadovoljstva vlastitim izgledom, ali i funkcionalnih tegoba poput bolova u vratnoj kralješnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom, urezivanja naramenica grudnjaka i upala i infekcija kože ispod grudi. Spuštene grudi mogu biti posljedica velikog povećanja grudi tijekom trudnoće i dojenja ili velikog gubitka tjelesne težine.  Iako su operacije kojima smanjujemo i podižemo grudi donekle slične, osnovna je razlika što se kod smanjenja grudi odstranjuje koža i žljezdano tkivo, dok se kod podizanja grudi odstranjuje samo višak kože.  Ono što je slično kod obje operacije je podizanje dojke u položaj gdje su bradavice na visini od oko 20 centimetara od gornjeg dijela prsne kosti, što se smatra estetski optimalnim.

 

Smanjiti ili podići grudi?

Ova se operacija sastoji od redukcije žljezdanog tkiva, odstranjenja viška kože i podizanja bradavice. Oblik postoperacijskog ožiljka će ovisiti uglavnom o razmjeru smanjenja grudi.

Kod relativno manjih smanjenja može se koristiti tehnika okomitog ožiljka kod koje postoperacijski ožiljak ide oko bradavice te okomito do inframamarne brazde.

Kod velikih smanjenja postoperativni ožiljak će, osim okomitog dijela, imati i vodoravni dio. Takav je ožiljak veći, no omogućava uklanjanje i preko 2000g tkiva po dojci, a estetski je prihvatljiv jer je i on donekle skriven u inframamarnoj brazdi.

Podizanje grudi podrazumijeva odstranjenje viška kože uz podizanje bradavice. Ovisno o stupnju spuštenosti grudi i veličini viška kože, postoperacijski ožiljci također mogu varirati,  slično kao kod smanjenja grudi.

 

A što ako su moje grudi male i spuštene?

Ukoliko su Vaše dojke takve da je volumen žljezdanog tkiva premali da bi se nakon odstranjenja viška kože mogle formirati dojke zadovoljavajućeg izgleda, volumen se može povećati postavljenjem implantata za dojku. Ovakvu kombiniranu operaciju podizanja i povećanja dojki nazivamo augmentopeksija.

 

Kako izgleda prijeoperacijski tijek?

Na pregledu ćemo razjasniti sve detalje operacije, savjetovati Vas u izboru vrste operacije, upoznati s postoperacijskim protokolom i odgovoriti na sva vaša pitanja. Također ćemo  razgovarati o vašim relevantnim dosadašnjim ili sadašnjim bolestima, lijekovima koje uzimate, a čije uzimanje možda treba promijeniti u periodu oko operacije, eventualnim alergijama na lijekove i navikama kao što je pušenje, a koje također mogu imati učinak na ishod operacije. Dobit ćete popis pretraga koje treba napraviti prije operacije.

 

Što da očekujem na dan operacije?

Na dan operacije je bitno da ne uzimate hranu barem 6 sati prije dogovorenoga vremena operacije, ni bistre tekućine barem dva sata prije. Ukoliko utvrdimo da kod Vas postoji povećani rizik od nastanka duboke venske tromboze nogu, zamolit ćemo Vas da navratite do klinike i večer prije operacije, kako biste dobili odgovarajući lijek. Nakon operacije ćete ostati neko vrijeme u klinici dok anesteziolog ne procjeni da ste spremni za otpust, a ukoliko to bude potrebno, možete ostati u klinici do idućeg jutra.

Imat ćete u svakoj dojci po jedan dren, odnosno cijevčicu  na kraju spojenu  s plastičnom bočicom, koja služi da se tekućina koja se nakon operacije uobičajeno  nakuplja u operacijskoj rani ne zadržava u Vašem tijelu, nego da se isprazni u bočice. Prije otpusta kući postavit ćemo Vam posebni grudnjak koji služi da spriječi nakupljanje tekućine u rani, podržava grudi i ubrzava zaraštanje, što obično traje oko 6 tjedana.

Nakon operacije

Drenovi se uklanjaju na prvoj kontroli koja je obično već 2-3 dana nakon operacije. Sedam dana nakon operacije možete se slobodno tuširati. Povratak lakšim fizičkim aktivnostima i vožnju auta možete očekivati kroz 2 tjedna, dok za teže fizičke aktivnosti treba pričekati 4-6 tjedana. Također ćemo obratiti pažnju na njegu ožiljka kojeg je od trećeg tjedna nakon operacije potrebno svakodnevno dvaput izmasirati hidratantnom kremom, kako bi mu se maksimalno poboljšao konačni izgled.

 

SMANJENJE/PODIZANJE GRUDI
ULTRAZVUK
INFILTRACIJSKA TERAPIJA
EMNG
TERAPIJA LASEROM
TERAPIJA ULTRAZVUKOM
MAGNETOTERAPIJA
INFRACRVENE LAMPE
LIMFNA DRENAŽA
UDARNI VAL
VACUSTYLER
TRAKCIJA VRATNE I LUMBALNE KRALJEŽNICE
KRIOTERAPIJA, liječenje bradavica
Liječenje spolnih bradavica
DERMATOSKOPIJA
INTRAMUSKULARNE INJEKCIJE
INTRAVENSKI KOKTELI ANALGETIKA
TENS elektroterapija
TERAPIJSKI ULTRAZVUK
LASER
AKUPUNKTURA
EKG
ULTRAZVUK SRCA
HOLTER EKG
HOLTER KRVNOG TLAKA
ERGOMETRIJSKI TEST
COLOR DOPPLER ULTRAZVUK
ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA VENA
POVEĆANJE (AUGMENTACIJA) GRUDI
SMANJENJE/PODIZANJE GRUDI
Abdominoplastka
OTOPLASTIKA (korekcija ušiju)
BLEFAROPLASTIKA
UKLANJANJE KOŽNIH TUMORA
Korekcija nosa
Postupak i vrste anestezije
OFTALMOLOGIJA I OPTOMETRIJA

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS