Ambulanta za liječenje boli

Ambulanta za liječenje boli


Bol je najčešći razlog zbog kojeg bolesnik traži liječničku pomoć i simptom je oštećenja različitih tkiva ili živčanih struktura koje prenose bol, pa razlikujemo nociceptivnu bol i neuropatsku bol. Prema dužini trajanja razlikujemo akutnu (kratkotrajnu) i kroničnu (dugotrajnu) bol. Bol je najčešće posljedica različitih degenerativnih bolesti lokomotornog sustava koja imaju faze remisije i faze pogoršanja boli.


Akutna bol
Akutna bol se obično javlja kod novonastalih, najčešće upalnih, bolesti i povreda ljudskog organizma. Zbog toga se uzrok akutne boli najčešće vrlo brzo otkrije, te se time omogućuje brzo i efikasno liječenje čime se obično akutna bol u cijelosti odstrani. Ukoliko se pak ne uspije odstraniti akutnu bol, ista će tijekom vremena prijeći u kroničnu.


Kronična bol
Kronična bol je obično uzrokovana bolestima i povredama ljudskog organizma koje imaju dugotrajan tijek, duži od 6 tjedana. Zahvaljujući razvoju suvremene medicine danas nam na raspolaganju stoje brojni dijagnostički postupci pomoću kojih u većine bolesnika možemo brzo naći uzrok boli, te potom primijeniti različite terapijske postupke s ciljem uklanjanja ili ublažavanja iste.


Ponekad kod kronične boli unatoč svim poduzetm metodama ne uspijevamo pronaći uzrok boli, no to ne znači da se ista, unatoč tome, ne pokušava ukoniti ili barem ublažiti.

Odsustvo boli jedno je od osnovih ljudskih prava, te se promiče multidisciplinaran pristup u dijagnosticiranju i liječenju iste.

Pregled anesteziologa


Kompleksni postupak rješavanja bolnih stanja provodi multidisciplinarni tim medicinskih stručnjaka predvođen anesteziologom. 

Ambulanta za liječenje boli bavi se akutnim i kroničnim bolnim sindromima kroz sveobuhvatan i cjelovit pristup.

Fokus je liječiti bolesnika postupno eliminirajući svaki uzrok koji rezultira pojavom boli, a time smanjuje i kvalitetu življenja.

Dr. Ivana Plivelić, specijalist anesteziologije i reanimatologije, subspecijalist intenzivne medicine naš je liječnik specijalist anesteziolog, a ujedno i ravnateljica Medicinskog centra.

Farmakološke metode liječenja boli


Nefarmakološke metode liječenja boli


TENS - transkutana nervna stimulacija je uporaba električne energije proizvedene u uređaju s ciljem stimulacije živaca u terapijske svrhe.

Opširnije ...

TERAPIJSKI ULTRAZVUK je metoda koja se zasniva na pretvorbi mehaničke energije valova visoke frekvencije (producira ih vibrirajuća ultrazvučna glava) u toplinsku energiju. 

Opširnije ...

AKUPUNKTURA je terapijski postupak pri kojem se tanke akupunkturne igle ubadaju na različita mjesta u tijelu.

Opširnije ...

LASER izvor laserskog svjetla je stimulirana emisija elektrona koja koristi monokromnu svjetlost male energije u kratkim vremenskim intervalima.

Opširnije ...

Cjenik usluga


Prvi specijalistički pregled55,00 € / 414,39 kn
Kontrolni specijalistički pregled40,00 € / 301,38 kn
Konzultacija specijaliste30,00 € / 226,03 kn
Intramuskularna injekcija analgetika10,00 € / 75,34 kn
Intravenska primjena (koktel) analgetika30,00 € / 226,03 kn
Ultrazvuk20,00 € / 150,69 kn
Magnetoterapija20,00 € / 150,69 kn
TENS (jedna aplikacija do 10 min)10,00 € / 75,34 kn
Laser (10 min)15,00 € / 113,01 kn
Akupunktura - pojedinačni tretman40,00 € / 301,38 kn
Akupunktura - paket (10 tretmana)400,00 € / 3.013,84 kn

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS