Blog

GLAUKOM

Progresivna bolest vidnog živca

 

Glaukom je progresivna bolest vidnog živca koja rezultira propadanjem vidnog polja i gubitkom vidne funkcije. U većini slučajeva je povezan s povišenim očnim tlakom, a nakon sive mrene je najčešći uzrok sljepoće kod ljudi. Javlja se u svim dobnim skupinama, češće u starijoj životnoj dobi. 

Budući da pacijenti uglavnom nemaju nikakvih subjektivnih simptoma koji bi upućivali na glaukom, redoviti oftalmološki pregledi tijekom kojih se mjeri intraokularni tlak su iznimno važni.

OPŠIRNIJE  
OPERACIJA SIVE MRENE ILI KATARAKTE

Zahvat kojim se odstranjuje zamućena prirodna očna leća

Operacija očne mrene je jedan od najsigurnijih operativnih zahvata u medicini.

Tijekom ovog zahvata se odstranjuje zamućena prirodna očna leća, a umjesto nje se ugrađuje umjetna. Naime, prirodna očna leća je potpuno prozirna i sudjeluje u lomu zraka svjetla koje ulaskom u oko završavaju na tzv. žutoj pjegi koja je centralno mjesto vida na očnoj pozadini. 

OPŠIRNIJE  
COLOR DOPPLER ARTERIJA I VENA NOGU

Bezbolna i neinvazivna pretraga 

Color Doppler ultrazvučna pretraga arterija i vena nogu je pregled kojim se verificira protok krvi kroz arterije i vene nogu. 

OPŠIRNIJE  
BLEFAROPLASTIKA

Kirurška korekcija očnih kapaka 

Blefaroplastika je kiruški zahvat kojim se korigiraju spušteni očni kapci i uklanjaju nakupine tkiva ispod očiju (tzv. „kesice„).To je jedan od najčešćih estetskih zahvata pomoću kojeg se i u zrelim  godinama može zadržati vedar, svjež i odmoran pogled.

OPŠIRNIJE  
SMANJIVANJE I/ILI PODIZANJE GRUDI

Operativni zahvati

Ukoliko je veličina Vaših grudi takva da Vam stvara funkcionalne tegobe poput bolova u kralježnici, pogrbljenosti, nemogućnosti bavljenja sportom te iritacije kože ispod grudi, vjerojatno ste kandidat za operativni zahvat smanjivanja ili redukcije grudi sa ili bez podizanja istih.

OPŠIRNIJE  
ULTRAZVUK DJEČJIH KUKOVA

Rana intervencija

Ultrazvuk dječjih kukova je jednostavna, bezbolna i najprikladnija metoda za rano otkrivanje različitih prirođenih ili kongenitalnih anomalija kukova.

Preporuča se svoj novorođenčadi i dojenčadi u dobi od dva ili tri mjeseca života neovisno o nalazu kliničkog pregleda i koristi se kao svojevrstan screening ili probir koji omogućuje ranu intervenciju u slučaju potrebe. 

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS