Blog

Akupunkturom do zdravlja

Što je zapravo akupunktura?

Iako je na Zapadu relativno nova i mlada metoda liječenja, akupunktura se na Dalekom istoku prakticira već tisućama godina za olakšavanje brojnih poteškoća i liječenje bolesti.

1979. godine Svjetska zdravstvena organizacija je i službeno medicinsku akupunkturu proglasila uspješnom metodom liječenja različitih bolesti.

OPŠIRNIJE  
Kako prevenirati skoliozu kod djece?

Skolioza kod djece

Moderan život i dugi sati sjedenja ne utječu negativno samo na odrasle, već i na djecu. Korištenje računala, dugi školski sati, provedeni sjedeći, korištenje pametnih mobitela umjesto igranja i fizičke aktivnosti na otvorenom i drugo rezultiraju sve većim brojem djece koje imaju nepravilno držanje tijela i navode bolove u leđima.

OPŠIRNIJE  
Operacija očne mrene

Siva mrena ili katarakta

Za vid se može reći da je jedno od najvažnijih ljudskih osjeta. Pomoću njega najlakše percipiramo vanjski svijet te se opravdano može reći da različiti poremećaji vida bitno umanjuju kvalitetu ljudskog života. 

Srećom, danas postoje mnoga pomagala poput dioptrijskih naočala, leća ili operativnih zahvata kojima se navedeni poremećaji mogu korigirati.

OPŠIRNIJE  
Udarnim valom protiv bolova

Shock wave therapy

Pored uobičajenih tretmana kao što su razne vrste masaža, tretmani strujom ili ultrazvukom, u zadnje vrijeme se sve više koristi i udarni val (shock wave therapy).

Udarni val  je zapravo akustični val koji prenosi veliku količinu energije na ozlijeđeno ili bolno mjesto. Energija tog udara poboljšava i ubrzava cijeljenje. 

OPŠIRNIJE  
Laserskim zrakama do bržeg ozdravljenja

Laseri u fizikalnoj terapiji

Iako lasere još uvijek vežemo uz znanstvenu fantastiku, oni se već godinama upotrebljavaju u različitim granama medicine. Koriste se za izvođenje različitih zahvata, liječenje bolnih sindroma i sl.

Laseri koji se primjenjuju u fizikalnoj terapiji emitiraju svjetlost koja u suštini predstavlja  elektromagnetsko zračenja iz spektra neionizirajućeg zračenja. 

OPŠIRNIJE  
Kako se pripremiti za operaciju?

Preoperativna obrada i priprema

Svaka estetska operacija zahtijeva određenu preoperativnu obradu i pripremu pacijenta, posebno ako je riječ o operaciji koja se obavlja u općoj anesteziji. Mnogi smatraju estetske zahvate „manje ozbiljnim“ operacijama, ali to je daleko od istine.

Svaka operacija koja se izvodi u općoj anesteziji je ozbiljna i zahtijeva ozbiljan pristup i pripremu. 

OPŠIRNIJE  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS