Medicinska kozmetologija

Medicinska kozmetologija


Medicinska kozmetologija obuhvaća dijagnostiku, liječenje i sprječavanje nastanka promjena na koži koje pacijentu predstavljaju estetski problem.

Da bi koža bila zdrava, potrebno ju je svakodnevno njegovati, a vrhunski profesionalni tretmani doprinijet će ljepoti i zdravlju vaše kože.

Znanje, vrhunska tehnologija i razrađen plan njege kože uz odgovarajuću terapiju pružaju pacijentu najbolji mogući ishod liječenja. 

 

Tretmani u programu


MICRONEEDLING (DERMAPEN) odnosno tretman mikroiglicama je minimalno invazivna tehniku kojom se potiče proces obnavljanja kože stimulacijom proizvodnje kolagena u koži, pa se  još naziva "kolagen indukcijska terapija".

Opširnije ...

KEMIJSKI PILINZI su postupci u dermatologiji koji doprinose značajnom poboljšanju strukture kože. Podrazumijevaju aplikaciju kemijskih pripravaka na kožu (pod nadzorom liječnika dermatologa) koji potiču "odumiranje" površinskog sloja kože i stimuliraju regeneraciju dubljih slojeva.

Opširnije ...

MEZOTERAPIJA je metoda koja se primjenjuje u medicinskoj kozmetologiji i s ciljem regeneracije kože. To je, zapravo, moderna nekirurška metoda koja se zasniva na ubrizgavanju vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji dio kože.

Opširnije ...

Specijalni tretmani


PRP (platelet rich plasma) je metoda pomlađivanja u kojoj se koristi pročišćena krvna plazma bogata trombocitima i drugim čimbenicima neophodnim za regerenaciju kože.

Cilj je izolirati najkvalitetnije sastojke krvi: faktore rasta i matične stanice koje imaju snažan efekt pomlađivanja i obnove kože. Ovim postupkom na prirodan način potičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože.


PRP terapija matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • pomlađivanje i rejuvenaciju kože lica, vrata, dekoltea i šaka
  • tretiranje ožiljaka od akni
  • korekciju bora smijalica i mrštilica
  • liječenje strija
  • poticanje rasta kose na tjemenu

Sam tretman se sastoji od uzimanja male količine vlastite venske krvi iz koje se posebnom tehnikom centrifugiranja odvaja krvna plazma. Tako dobivenu plazmu pomješanu sa hijaluronskom kiselinom, laganim ubodima iglom, apliciramo u kožu. Neposredno nakon tretmana  je moguća pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo. Sve navedeno u pravilu se povlači koz nekoliko sati, a u cijelosti kroz nekoliko dana.


Rezultati budu vidljivi već nekoliko dana nakon tretmana, dok se potpuni efekt očekuje tijekom slijedećih mjeseci zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina. Za najbolje rezultate, potrebno je provesti tri tretmana u intervalima od 3 mjeseca, a nakon toga je preporučljivo provoditi terapiju održavanja 2x godišnje. U tom razdoblju koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidno pomlađena. Iako postupak PRP-a ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da postigne željeni efekt. 

Tretman je idealan za osobe koje žele postupno, ali primjetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vrijeme oporavka. Kako je PRP produkt vaše vlastite krvi, ne postoji mogućnost nastanka infekcije, alergija ili imunoloških reakcija, niti bilo kojih drugih neželjenih učinaka. Terapija se može provoditi tijekom čitave godine (čak i ljeti).

PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre, antikoagulacijske terapije i malignih bolesti.

PRP terapija u liječenju vlasišta se također izvodi bez opće anestezije, uz moguće korištenje lokalnog anestetika, a čitav proces zajedno s pripremom i oporavkom traje do dva sata.
Terapija započinje vađenjem manje količine krvi koja se potom centrifugira da bi se dobio PRP. Na početku tretmana potrebno je očistiti kožu, te se zatim na nju nanosi lokalni anestetik kako bi se izbjegla bolnost kod zahvata. Slijedi postupak ubrizgavanja PRP plazme pomoću tankih iglica u regije gdje je kosa prorijeđena. Na taj se način stimuliraju folikuli kose na rast i stvaraju se nove krvne žile važne za dotok krvi, odnosno kisika i hranjivih tvari potrebnih za zdrav rast i razvoj kose.Uz stručnost liječnika, rezultat PRP terapije vlasišta uvelike će ovisiti o stanju folikula.  Naime,ako je alopecija (ćelavljenje) u odmaklom stadiju, veća je vjerojatnost da je većina folikula odumrla te ih niti PRP tretman neće uspjeti “oživjeti”. Rezultat PRP-a je obnova tkiva vlasišta, ubrzani rast kose i kvalitetnije vlasi u odnosu na ostatak kose.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS