Neurologija

Neurologija


Neurologija je grana medicine koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem patoloških procesa i strukturnih oštećenja centralnog (mozak i leđna moždina) i perifernog (periferni živci) živčanog sustava.

Najčešće neurološke bolesti su:

  • Moždani udar 
  • Epilepsija
  • Multipla skleroza 
  • Mijastenija gravis
  • Parkinsonova bolest 
  • Glavobolja
  • Bolesti kralježnične moždine

Pregled neurologa


U okviru neurološke službe obavljamo detaljan neurološki pregled koji uključuje anamnezu (anamneza sadašnje bolesti, osobna anamneza, obiteljska anamneza), neurološki status kao i pregled dosadašnje medicinske dokumentacije.

Za svakog pojedinog pacijenta će se, ovisno o njegovim simptomima i znakovima bolesti, donijeti odluka o potrebnim daljnjim pretragama i nakon toga će se započeti liječenje ili ćemo dati savjete koji će pomoći u smanjivanju nastalih poteškoća ili prevenirati i smanjiti rizik od nastanka neuroloških bolesti.

Neurološke preglede obavlja dr. Bojan Gardijan, specijalist neurologije, subspecijalist za neuromuskularne bolesti.

Pretrage


EMNG pretraga – elektromioneurografija - potpuno bezbolna dijagnostika eventualne patologije mišića, perifernih živaca i korjenova živaca koji izlaze iz kralježnične moždine. Provodi se primjenom površinskih elektroda, bez uboda igle.

EMNG pretraga sastoji se od miografije, kada se registrira mišićna električna aktivnost u fazama mirovanja, lagane kontrakcije i maksimalne kontrakcije, te neurografskog ispitivanja, kojim se mjere maksimalne brzine provođenja na motornim i na senzornim živcima. Miografski nalaz pokazuje stanje mišića i utvrđuje postojanje eventualnih znakova oštećenja mišića ili pripadajućeg živca. Brzine provođenja mjere se, dakle, neurografskim ispitivanjem, tijekom kojega nije potrebna nikakva voljna kontrakcija od strane pacijenta, jer se kontrakcija mišića izaziva električnom stimulacijom. Pretragu obavlja naš specijalist neurolog dr Bojan Gardijan.

Cjenik usluga


Prvi specijalistički pregled        60,00 € / 452,07 kn
Kontrolni specijalistički pregled40,00 € / 301,38 kn
Konzultacija specijaliste30,00 € / 226,03 kn
EMNG (ruku ili nogu - bezbolna metoda)                   65,00 € / 489,74 kn
EMNG (ruku i nogu - bezbolna metoda)100,00 € / 753,45 kn

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS