Plastična, estetska i rekonstruktivna kirurgija

Plastična, rekonstruktivna i estetska kirurgija


Plastična, rekonstruktivna i estetska kirurgija obuhvaća kirurške zahvate pri kojima se mijenja fizički izgled osobe. Ova vrste kirurgije ima rekonstruktivnu i estetsku svrhu.

U rekonstruktivne zahvate spadaju operacije pri kojima se ispravljaju fizičke funkcije, minimalizira ili uklanja deformacija izazvana bolešću, poremećajima pri rođenju ili nezgodama. Estetska kirurgija je sastavni dio plastične kirurgije i bavi se korekcijom onih dijelova tijela koji narušavaju skladnost i proporcije izgleda, ali ne predstavljaju funkcionalni problem. Budući da počiva na istim principima kao i plastična kirurgija, nije opravdano njeno odvajanje u zasebnu specijalnost.

Cilj estetske kirurgije nije dobivanje savršenih tjelesnih oblika, nego uklanjanje ili umanjivanje onih oblika ili formi koje su izvor nelagode i nezadovoljstva kod pacijenta, te mu predstavljaju socijalni, psihološki i fizički problem, a time automatski narušavaju njegovo zdravlje.

Danas su želja za boljom kvalitetom življenja i općenito bolji standard doprinijeli dostupnosti estetske kirurgije široj populaciji, te zahtjev za estetskim kirurškim zahvatom treba shvatiti kao normalnu potrebu suvremenog čovjeka. No, s druge strane pacijenti ne bi smjeli biti nerealni u očekivanju rezultata operativnog zahvata. 

Estetski zahvati zahtijevaju stručni i „umjetnički„ pristup svakom pacijentu. Obavljaju ih liječnici specijalisti plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije. 

U našem centru zahvate izvode jedni od najpoznatijih hrvatskih estetskih kirurga prof.dr.sc. Krešimir Bulić i doc.dr.sc. Draško Cikojević. Prof.dr.sc. Krešimir Bulić specijalist je opće kirurgije, subspecijalist plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije te inače voditelj Odjela za plastičnu kirurgiju KBC-a Zagreb koji je izborom pacijenata na portalu najdokor.com osvojio titulu Najdoktora Zagrebačke županije 2016., 2017. i 2018. godine. Doc.dr.sc. Draško Cikojević specijalist je otorinolaringologije i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, inače djelatnik KBC-a Split i docent na Medicinskom fakultetu u Splitu i Mostaru. Također je, izborom pacijenata uvršten među najdoktore u Hrvatskoj za 2018.godinu.

 

ZAHVATI


 ZAHVATI IZ PODRUČJA ESTETSKE KIRURGIJE

 • rinoplastika (korekcija nosa)
 • blefaroplastika (podizanje vjeđa)
 • ginekomastija (otvorena) 
 • odstranjivanje viška kože na rukama  
 • odstranjivanje viška kože na bedrima 
 • otoplastika (korekcija odstojećih uški)
 • augmentacija dojki (estetsko povećanje dojki)
 • podizanje grudi (mastopeksija) 
 • smanjenje grudi (redukcija)
 • abdominoplastika (kirurška korekcija trbušne stijenke)

 

ZAHVATI IZ PODRUČJA PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE KIRURGIJE

 • odstranjivanje kožnih i potkožnih tvorbi ( kožni tumori, bradavice, madeži ) i karcinoma kože
 • revizija ožiljaka ( odstranjivanje i prikrivanje )
 • kirurško liječenje kongenitalnih anomalija ( nasljedni defekti lica i vrata )
 • kirurška korekcija posljedica paralize ličnog živca ( paraliza facijalisa )
 • kirurška rekonstrukcija ptoze kapka ( spušteni kapci kongenitalnog ili stečenog uzroka )

 

Napomena:

PAKET USLUGA ( uključen u cijenu operacije ) podrazumijeva:

 • preoperativni pregled anesteziologa
 • operaciju u općoj anesteziji
 • boravak u sobi za buđenje i lijekove koji se primjenjuju za vrijeme boravka u istoj
 • kontrole i previjanja prvih dana nakon operacije
 • kontrolne preglede liječnika specijaliste- operatera (do tri mjeseca nakon operacije)

Sve ostale medicinske usluge nisu uključene u cijenu paketa. To su prvi pregled (operatera), laboratorijske pretrage, EKG, eventualno RTG srca i pluća, pregled interniste ili drugih specijalista ukoliko postoji indikacija, zatim lijekovi koje pacijent nastavlja piti po otpustu na kućno liječenje (analgetici, antibiotici,... ).


Povećanje (augmentacija) grudi je danas jedna od najčešće izvođenih estetskih operacija. 

 

Opširnije ...

Blefaroplastika je operacija kojom se uklanja višak kože s kapaka i repozicionira masno tkivo kapaka kako bi se očima dao svježiji izgled. 

Opširnije ...

Odstojeće (klempave) uši mogu biti izvor značajnih frustracija i u dječjoj i u odrasloj dobi. 

Opširnije ...

Većina kožnih tumora je potpuno dobroćudna, a uklanjamo ih kad  nam smetaju estetski, ili su na mjestu gdje su podložni traumatiziranju.

Opširnije ...

Korekcija nosa je jedan od najčešćih operativnih zahvata u plastičnoj kirurgiji.

Opširnije ...

Abdominoplastka je operacija kojom se odstranjuje višak kože i masnog tkiva s donjeg dijela trbuha i istovremeno učvršćuje mišićni sloj trbušne stjenke.

Opširnije ...

Ukoliko je veličina vaših grudi takva da vam pričinjava funkcionalne tegobe, ili ste jednostavno nezadovoljni njihovom veličinom, dobar ste kandidat za smanjenje grudi.

Opširnije ...

POSTUPAK I VRSTE ANESTEZIJE ZA PREDVIĐENI OPERATIVNI ZAHVAT


 

Cilj anestezije je izazivanje neosjetljivosti dijela ili cijelog tijela  pomoću lijekova kako bi se  operativni zahvat mogao izvesti bez boli i nelagode.

Postoje tri vrste anestezije:

 • opća anestezija (izazivanje neosjetljivosti cijelog tijela uz gubitak svijesti)
 • regionalna anestezija (izazivanje neosjetljivosti dijela tijela)
 • lokalna anestezija (izazivanje neosjetljivosti ograničenog manjeg dijela tijela)

 

Za operativne zahvate koji se izvode u našoj Poliklinici koristimo opću i lokalnu anesteziju, a ponekad lokalnu anesteziju  kombiniramo sa sedacijom kako bi operativni zahvat bio što ugodniji za pacijenta.

Opća anestezija se provodi primjenom lijekova tzv. općih anestetika i opioidnih analgetika koji djeluju na središnji živčani sustav omogućujući opću neosjetljivost i analgeziju (obezboljavanje) uz potpuni gubitak svijesti.Navedeni lijekovi se primjenjuju intravenskim putem (ubrizgavanje u venu). Ako je potrebno, primjenjuju se i lijekovi za opuštanje mišića s ciljem postizanja optimalnih uvjeta za izvođenje operacije.Također se, po potrebi, primjenjuju lijekovi za ublažavanje eventualnih nuspojava ( mučnina, povraćanje, smetenost, nadražaj u grlu zbog postavljanja cijevi u dušnik  za disanje pomoću anesteziološkog aparata ). Pacijent pod općom anestezijom  je u stanju nesvijesti i bez osjeta vanjskih podražaja. Prestankom utjecaja anestetika pacijentu se vraća svijest i osjet vanjskih podražaja.

Lokalna anestezija se provodi primjenom lokalnih anestetika na određenom dijelu tijela gdje će se izvoditi operativni zahvat. Uglavnom je primjenjuje operater, a anesteziološki tim se uključuje  ako je  uz lokalnu anesteziju  potrebno primijeniti lijekove za sedaciju.

Sedacija se provodi primjenom odgovarajućih lijekova koji djeluju na središnji živčani sustav s ciljem smanjivanja tjeskobe i straha  ili postizanja stanja opuštenosti. Stupanj sedacije se odabire ovisno o vrsti zahvata i stanju bolesnika, a tijekom samog postupka sedacije se kontinuirano vrši nadzor vitalnih parametara.

 

Preoperativni pregled anesteziologa 

Anesteziolog će uvidom u vašu medicinsku dokumentaciju (laboratorijski i drugi nalazi, EKG,.. ), zatim  na osnovi podataka o vašem zdravstvenom stanju( dosadašnje bolesti,operacije, alergije, lijekovi koje trošite i dr.  ) te konačnici samog pregleda , dobiti uvid u vaše zdravstveno stanje. Na temelju toga će procijeniti vašu zdravstvenu sposobnost  i spremnost za planirani operativni zahvat.Upoznat će vas s vrstama anestezije, njihovim prednostima i nedostacima, te mogućim rizicima i nuspojavama. Uvidom u vaše zdravstveno stanje, a s obzirom na  vrstu predviđenog  operativnog  zahvata i vaše želje, predložit će vam optimalan način anestezije.

Preoperativno se preporuča barem tjedan dana apstinirati od alkohola i duhanskih proizvoda, te ne trošiti lijekove koji utječu na zgrušavanje krvi ( Andol, Aspirin, Acisal, a u manjoj mjeri i nesteroidni antireumatici poput Voltarena i sl. ). Liječnik će vam preporučiti dodatne  preventivne mjere ukoliko postoji opravdana potreba za istima.

Također je važno znati da pacijent šest sati prije operacije ne smije ništa jesti, a najmanje dva sata prije operacije ne piti. 

Kada koristimo lokalnu anesteziju?

-kad je potrebno izazvati neosjetljivost ograničenog manjeg dijela tijela. Tako se lokalna anestezija koristi kod uklanjanja madeža, tetovaža, korekcija ušiju ili očnih kapaka.Postiže se primjenom lokalnih anestetika koji se injekcijom ubrizgavaju u područje koje se tretira. Pacijent je budan i  svjestan tijekom zahvata , a područje koje je pod utjecajem anestetika „ obamrlo „ se nakon 1-2 sata vraća u prvobitno stanje.

Kada koristimo opću anesteziju? 

-kad nastojimo postići potpuni gubitak svijesti , te opću neosjetljivost i analgeziju ( obezboljavanje ). Opća anestezija omogućuje izvođenje većih operativnih zahvata poput operacije povećavanja, smanjivanja i podizanja grudi, korekcije nosa, liposukcije i dr.

Postupak nakon opće anestezije:

Pacijenti se nakon opće anestezije smještaju u sobu za buđenje (recovery room ) gdje ih nadzire stručno medicinsko osoblje. Kontroliraju se vitalni parametri, primjenjuju lijekovi protiv bolova i ostala suportivna terapija po potrebi. Pacijent se otpušta na kućno liječenje isti dan kada anesteziolog procijeni da je potpuno budan, životne funkcije uredne i opće stanje zadovoljavajuće.

Postoji li mogućnost neželjenih pojava za vrijeme anestezije? 

U medicini niti jedan zahvat nije bezopasan. Životna dob, osnovna bolest i komorbiditeti ( popratne bolesti ) , loše životne navike te ostali čimbenici određuju visinu rizika. Ozbiljne komplikacije tijekom anestezije su izuzetno rijetke, čak i kod visokorizičnih pacijenata. No, liječnik anesteziolog stalnim nadzorom životnih funkcija može prepoznati eventualni poremećaj i pravovremeno intervenirati.

Cjenik usluga


Prvi specijalistički pregled
60,00 € / 452,07 kn
Kontrolni pregled      
40,00 € / 414,39 kn
Konzultacija specijaliste
30,00 € / 226,03 kn
Aplikacija dermalnog filera  (1 mL)
500,00 € / 3.767,25 kn)
Aplikacija botoxa (Vistabel; terapija bora lica)400,00 € / 3.013,80 kn
Operacije 
Kirurška ekscizija (lipomi, ateromi, fibromi, nevusi)  
                                                            - jedna tvorba135,00 €/ 1.017,16 kn
                                                            - dvije tvorbe200,00 € / 1.506,90 kn
                                                            - tri tvorbe265,00 €/ 1.996,64 kn
                                                            - četiri tvorbe330,00 € / 2.486,39 kn
                                                            - više od četiri tvorbe400,00 €/ 3.013,8 kn
Septoplastika 1.600,00 € / 12.055,20 kn
Rinoseptoplastika 2.700,00 € / 20.343,15 kn
Sekundarna korekcija nosa3.200,00 € / 24.110,40 kn
Viseći kapci (blefaroplastika) - gornji ili donji kapci obostrano u lokalnoj anesteziji1.200,00 € / 9.041,40 kn
Viseći kapci (blefaroplastika) - gornji i donji kapci obostrano o u lokalnoj anesteziji2.000,00 € / 15.069,00 kn
Viseći kapci (blefaroplastika) - gornji ili donji kapci obostrano u općoj anesteziji2.000,00 € / 15.069,00 kn
Viseći kapci (blefaroplastika) - gornji i donji kapci obostrano u općoj anesteziji2.800,00 € / 21.096,60 kn
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)350,00 € / 2.637,08 kn
Odstojeće uši (otapostaza)  lokalnoj anesteziji 
                                            - jednostrano700,00 € / 5.274,15 kn
                                            - obostrano1.200,00 € / 9.041,40 kn
Odstojeće uši (otapostaza) - u općoj anestezij 
                                              - jednostrano 1.500,00 € / 11.301,75 kn
                                             - obostrano2.200,00 € / 16.575,90 kn
Povećanje grudi (augmentacija) - okrugli implantati4.000,00 € / 30.138,00 kn
Povećanje grudi (augmentacija) - anatomski implantati4.200,00 € / 31.644,90 kn
Mastopeksija (podizanje) dojki bez umetaka- manja3.500,00 € / 26.370,75.kn
Mastopeksija (podizanje) dojki bez umetaka- veća4.000,00 € / 30.138,00 kn
Augmentopeksija (podizanje i povećavanje) dojki s umecima5.000,00 € / 37.672,50 kn
Smanjenje grudi (redukcija) - manja (do 500 grama/dojci)3.500,00 € / 26.370,75 kn
Smanjenje grudi (redukcija) - veća (preko 500 grama/dojci)4.000,00 € / 30.138,00 kn
Ginekomastija (smanjenje muških grudi)  - jednostrano - manja1.600,00 € / 12.055,20 kn
Ginekomastija (smanjenje muških grudi)  - jednostrano - veća2.000,00 € / 15.069,00 kn
Ginekomastija (smanjenje muških grudi) - obostrano - manja2.600,00 € / 19.589,70 kn
Ginekomastija (smanjenje muških grudi) - obostrano - veća3.000,00 € / 22.603,50 kn
Korekcija veličine areole  u lokalnoj anesteziji 
                                         - jednostrao 600,00 € / 4.520,70 kn
                                        -  obostrano 1.000,00 € / 7.534,50 kn
Korekcija veličine areole  u općoj anesteziji 
                                        - jednostrano 1.500,00 € / 11.301,75 kn
                                       - obostrano 2.200,00 € / 16.575,90 kn
Korekcija uvučene bradavice1.100,00 € / 8.287,95 kn
Korekcija uvučene bradavice - obostrano2.000,00 € / 15.069,00 kn
Uklanjanje dobroćudne promjene u dojci 1.500,00 € / 11.301,75 kn
Zatezanje trbuha (abdominoplastika) - mini2.500,00 € / 18.836,25 kn
Zatezanje trbuha (abdominoplastika) - puna4.000,00 € / 30.138,00 kn
Odstranjenje viška kože na rukama (brahioplastika)1.600,00 € / 12.055,20 kn
Odstranjenje viška kože na bedrima - obostrano u općoj anestezii3.000,00 € / 22.603,50 kn
Korekcija ožiljka (kirurški) - mali (do 3 cm promjera)200,00 € / 1.506,90 kn
                                          - srednji  (od 3 - 5 cm promjera)300,00 € / 2.260,35 kn
                                          - veliki (više od 5 cm promjera)400,00 € / 3.013,60 kn
Sindrom karpalnog kanala - jedna ruka800,00 € / 6.027,60 kn
Sindrom kubitalnog kanala - jedna ruka1.500,00 € / 11.301,75 kn
Dupuytrenova kontraktura - jedan prst1.200,00 € / 9.041,40 kn
Dupuytrenova kontraktura - više prstiju2.000,00 € / 15.069,00 kn
Škljocavi prst (kirurški)500,00 € / 3.767,25 kn
Uklanjanje uraslog nokta u lokalnoj anesteziji - parcijalno 250,00 € / 1.883,63 kn
Uklanjanje uraslog nokta u lokalnoj anesteziji - potpuno350,00 € / 2.637,08 kn
  

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM


telefonski na broj +385 22 643 876 ili prijavom na naš online obrazac!
Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca.

 

NARUČITE SE

 

Molimo ispunite formu kako biste se naručili na liječnički pregled ili uslugu.

Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Obavezna polja označena su zvjezdicom.

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Preferirani način kontakta *

Primajte najnovije vijesti o zdravlju i prijavite se na naš newsletter!
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti Medicinskog centra Vodice i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

KONTAKT


Medicinski centar Vodice

  Magistrala 59, HR-22211.Vodice


  info@mcvodice.hr
  https://www.mcvodice.hr

  +385 22 643 876

  +385 91 604 6780

 

RADNO VRIJEME


Ponedjeljak-Petak: 08:00 - 20:00
Subota: 08:00-13:00
prema dogovoru

PRONAĐITE NAS